Залива ни огромна мигрантска вълна

Залива ни огромна мигрантска вълна

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Новият шеф на "Гранична полиция" Антон Златанов отчете, че опитите за нелегално преминаване на границата ни се засилват. Относно хеликоптера, за който се твърди, че е пренесъл над 100 килограма наркотик в южната ни съседка, Златанов отрече той да е излетял от България.

Междувременно в София заловиха нова група от 48 нелегални мигранти. Те са намерени в бус, като сред тях има и деца. Мъжете твърдят, че са от Ирак, Афганистан и Сирия. Те били превозвани в бус с полска регистрация.

Шофьорът е изоставил чужденците, за да бъдат взети от друг каналджия, който да ги превози към границата ни със Сърбия. Мъжете са на възраст между 18 и 40 години и в добро здравословно състояние.

"Те се опитват по всякакъв начин да минат, съответно ние противодействаме. За съжаление, го правят понякога с цената на живота на самите мигранти и последните случаи са в цистерни, огромни цистерни с много хора. Два такива случая имаме, съответно са задържани каналджиите и спрямо тях има обвинения и задържане под стража", коментира шефът на "Гранична полиция".

Само през изминалата нощ 800 мигранти са опитали да влязат в страната ни през границата с Турция, каза още Антон Златанов. Той посочи, че мигрантският натиск се увеличава - за първите 6 месеца на годината са спрени 87 хил. бежанци, а през 2022 г. са били 50 хиляди.

Златанов допълни, че хеликоптерът, за който се твърдеше, че е изхвърлил над 100 кг наркотици в Турция, не е излетял от България.

"Ние с турските власти работим много добре, обменя ме си информация. Влизането на този хеликоптер е от гръцко-турско граница и излизането е от Турция към Гърция. Не ми е ясно откъде дойде информацията за България", обясни той.

Според граничните власти, опазването на границата се превръща в предизвикателство заради засиления миграционен натиск, предаде BgOnAir.

#мигрантски натиск #мигрантска вълна #трафик на нелегални мигранти #нелегални мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници