Кирил Петков за прекратената концесия на "Лукойл": Една много добра стъпка, но много закъснял

Кирил Петков за прекратената концесия на "Лукойл":  Една много добра стъпка, но много закъснял

Стоп кадър/БНТ - архив

A A+ A++ A

Тази инициатива абсолютно си заслужава, защото това е ключов актив на държавата. Това е вратата към европейското пространство. Това беше една много добра стъпка, но много закъсняла. Това заяви съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков за приетото на първо четене прекратяване на концесията на "Лукойл" на пристанище "Росенец".

"Радвам се, че днес имахме мнозинството да бъде прекратена. Даже се радвам и че удължихме срока между прекратяването и влизането във владение от една на две седмици, за да има Министерството на транспорта възможност да оперира", добави той.

Петков заяви, че не са искали прекратяването да се отрази на българските граждани.

Срамува ли се да признае, че има коалиция между ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС?

"Нямаше да има конфликти и напрежение, ако бяхме заедно. Не сме заедно. Имаме някои общи цели и те се виждат – във външната политика, във вътрешната политика, бюджетът, еврозона и Шенген. Заради тези общи цели трябва да се измисли начин, по който да се работи така че това правителство да ги постигне и парламентът да приеме законите", отговори Кирил Петков на въпроса.

Писмено споразумение между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

"Каква е разликата между документа, който ще бъде подписан (б.р. с ГЕРБ-СДС) и коалиционно споразумение – опитваме се да структурираме механизъм , който да ни даде възможност да координираме заедно, така че да се постигнат резултати", заяви съпредседателят на ПП.

По думите му в този механизъм ще бъде записано какви кандидати всяка от коалициите ще може да предложи.

"Това е много различно от някакъв квотен принцип – този е за теб, този е за мен. Нямаме съглашателство и раздаване на позиции, а конкурентен принцип", добави той.

Инхаус договори

"Регионалният министър направи следното – за договорите, които можеше да прекрати, ги прекрати. Тези, които не можеше да прекрати вече, по всякакви реални причини, направи така че отговорността на строителите да не само доставка на материали, защото това беше големият проблем. А те да си носят цялата строителна тежест за това, което изпълняват и ако качеството не е добро, да има някой, който да бъде гонен", обясни Кирил Петков.

По думите му това преди въобще не е съществувало като вариант.

"Никакви корупционни схеми няма да бъдат допуснати от него за строителството на пътищата, на ремонта на пътищата. Всичко ще бъде максимално прозрачно", каза Петков, пред bTV, цитиран от "24 часа".

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници