Вълчев: Корпоративни интереси прозират зад казуса с пристанище "Росенец'

Вълчев: Корпоративни интереси прозират зад казуса с пристанище "Росенец'

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Във въздуха на Народното събрание се носи усещане за сценарий. Това каза в студиото на „Събуди се” депутатът от ИТН Ивайло Вълчев.

От партията на Слави Трифонов подозират, че след като държавата прекрати концесията на пристанище „Росенец”, може да се окаже, че тя ще бъде дадена на „петролна компания, близка до кръгове, присъстващи силно в Народното събрание”. „Определени решения се вкарват в парламента под маската на евроатлантизма, но всъщност това е само една маска, зад която се крият лични, местни, финансови интереси”, категоричен беше Вълчев. Той заяви, че не кризисен пиар стои зад решението за пристанището, а прозират корпоративни интереси.

По отношение на държавния бюджет от ИТН са изчислили, че ако ДДС в ресторантьорския и туристически бизнеси бъде върнат от 9 на 20%, в хазната ще влязат 152 млн. лв. По думите на депутата в момента криза няма. Те биха покрили исканията на синдикатите, допълни Вълчев и подчерта, че по този начин няма да се пипат приходите на държавните предприятия.

Той не скри, че партията гледа с надежда към местните избори, които предстоят през есента. „Силно вероятно е в София да имаме самостоятелен кандидат за кмет”, каза народният представител.


#Ивайло Вълчев #ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници