Украйна пусна нови дронове към Москва, единият се заби в 21-ия етаж на бизнес сграда

Украйна пусна нови дронове към Москва, единият се заби в 21-ия етаж на бизнес сграда
A A+ A++ A

Дрон се вряза във висока бизнес сграда в деловата зона "Москва сити" на Москва, съобщи рано тази сутрин кметът на руската столица Сергей Собянин, цитиран от Франс прес.

Собянин информира за няколко дрона, които са летели в посока Москва. Кметът изтъкна, че повечето от тях са били свалени от силите за противовъздушна отбрана. Един от дроновете обаче се е врязал в една от бизнес сградите в "Москва сити".

"Един от дроновете се вряза в същата сграда в "Москва сити" като миналия път, заяви Собянин в "Телеграм", имайки предвид атаката с дронове, засегнала "Москва сити" в нощта на събота срещу неделя.

Изявление във връзка с атаката тази нощ направи и руското министерство на отбраната.

"През нощта на 1 август бе пресечен опит за терористично нападение на киевския режим с безпилотни летателни апарати срещу обекти в град Москва и в Московска област. Във въздуха, със средства за противовъздушна отбрана, са унищожени два украински дрона", се казва в изявление на ведомството.

Министерството съобщи, че трети дрон е бил заглушен със средства за радиоелектронна борба и се е разбил на територията на комплекса от нежилищни сгради "Москва сити".

Кметът Собянин заяви, че при врязването на дрона в бизнес сградата е повредена фасадата на сградата на 21-ия етаж. Няма пострадали вследствие на врязването в сградата, поясни Собянин.

Шест души са загинали при украински обстрел на град Донецк и село Басан в Запорожка област, съобщиха отделно руските новинарски агенции, позовавайки се на местните власти и аварийните служби, цитирани от Ройтерс.

ТАСС предаде, че в Донецк трима души са загинали и 11 души са ранени в резултат на украински обстрел на града.

Агенцията цитира изявление в Телеграм на назначения от Москва управител на тези контролирани от Русия части на Донецка област Денис Пушилин, според когото това станало, когато украински снаряди ударили пътнически автобус.

Назначеният от Русия кмет на град Донецк Алексей Кулемзин качи в друг пост в Телеграм снимки на изгорял автобус.

По-късно вчера назначеният от Москва за губернатор на Запорожка област Евгений Балицки съобщи, че трима души са били убити и около 15 души са ранени при украински обстрел на местен магазин в село Басан в областта.

#дрон #дронове #Москва

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници