Ето защо съдебният лекар, който е писал експертизата на Дебора, е отстранен

Ето защо съдебният лекар, който е писал експертизата на Дебора, е отстранен
A A+ A++ A

Съдебният лекар, изготвил съдебномедицинската експертиза по делото за нападението над Дебора, е с прекратени трудови правоотношения до приключване на досъдебното производство. Целта на действията, които предприех с решението си е, органите, които извършват досъдебното разследване и оценката на нанесените щети на потърпевшата, да се проведат в една реална и спокойна среда. Това заяви в интервю за „Здравей, България” по Нова телевизия изпълнителният директор на УМБАЛ "Проф.д-р Стоян Киркович" проф. Йовчо Йовчев (на снимката).

В отговор на въпрос имало ли е възможност да бъдат извършени други експертизи по случая и изисквани ли са такива от други лекари в болницата той отговори: „Това, което е разписано в Наредбата за съдебно-медицинската експертиза, са три раздела. Първо – оценка на физичното състояние на пациента. Второ – съдебно-психиатрична и съдебно-психологична експертиза. Тази наредба е от 2011 година. Към настоящия момент колегата – явно това му е разпоредено като искане, е извършил само оценка на нанесените щети върху потърпевшата Дебора”.

Професор Йовчев обясни, че първоначалната експертиза е „на ниво активно лечение на пациента в първите 48 часа”. „Колегата е направил описание за това какви следи от наранявания има, в какви анатомични области и какво е съответно състоянието на пациента към момента на прегледа. И с това експертизата приключва. Тя не може да даде дълбочината и времевия интервал от тук нататък какво би настъпило, ако тези рани и увреждания, нанесени върху съответния потърпевш, биха имали някакво развитие или усложнение”, подчерта той.

#съдебен лекар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници