Калина Константинова: Всички сме съучастници, че интимната връзка не е разписана в Закона за защита от домашното насилие

Калина Константинова: Всички сме съучастници, че интимната връзка не е разписана в Закона за защита от домашното насилие
A A+ A++ A

Всички сме съучастници в това, че интимната връзка не е разписана в Закона за защита от домашното насилие. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Калина Константинова в ефира на Нова телевизия.

"В последните години цялата измислена пропаганда, джендърска идеология и псевдо интерпретации и пропагандни твърдения не позволиха на последните два парламента да приемат каквито и да било изменения в Закона за защита от домашно насилие. Законът не беше променян от 12 години. Миналата сряда нямаше политическа воля мярката за вкарването на интимната връзка в закона, която сега предлагаме, да бъде приета. Тоест законът, който приехме финално, въвежда мерки, които можеха да бъдат активни само за жертви на домашно насилие, които са жертва и насилник, които споделят едно домакинство, имат общ бюджет или са в съпружески отношения", добави още тя.
"ДПС и ГЕРБ инициираха промени в НК, с които да се увеличат присъдите за насилие, които да имат превантивен ефект. Ние подкрепяме тези предложения и потърсихме подкрепа да се разшири обхватът на Закона за защита от домашно насилие, вкарвайки интимната връзка. Момичето, пострадало в Стара Загора, попада точно в тази хипотеза. Тепърва ще изградим информационна система, базирана на закона, приет миналата седмица”, уточни Константинова.

#домашно насилие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници