След протестите и атака с камъни: Семейството на близнаците се изселва от Цалапица

След протестите и атака с камъни: Семейството на близнаците се изселва от Цалапица

фейсбук

A A+ A++ A

Семейството на близнаците Валентин и Борислав Динкови от Цалапица се изселва от селото, съобщи пред Plovdiv24.bg кметът на селото Ивайло Данаилов.

От първия ден, в който бе съобщено, че двете 19-годишни момчета са с обвинение във връзка с убийството на 24-годишния Димитър Малинов, семейството е напуснало къщата. Днес те са заявили с категоричност, че няма да се връщат повече. Дори вече са се пренесли в друго населено място. Имотът ще бъде продаден, каза още кметът.

Валентин и Борислав Динкови са обвиняеми в лично укривателство и подпомагане на сочения за убиец на 24-годишния Димитър Малинов - Рангел Бизюрев. Вчера Районният съд в Пловдив ги остави за постоянно в ареста. Пред магистратите едното момче - Борислав, призна, че е бил свидетел на престъплението. "Бях свидетел на убийството на моя приятел Димитър Малинов. Искрено съжалявам", каза той.

Хората в Цалапица обаче не са съгласни с това, че братята са обвинени само в укривателство, като повечето протестиращи считат, че те са съучастници в убийството.

Всичко това предизвика недоволството на местните и напрежението ескалира по време на един от протестите, като част от хората започнаха да хвърлят бомбички, димки и камъни по къщата на Динкови. След намесата на жандармерията не бяха допуснати повече безредици.

Сега вече хората са по-спокойни и благодарение на призива на кмета Данаилов хората са спрели да обикалят адресите на Рангел и близнаците. "Разбира се, ние не можем да поискаме изселване на бабата и дядото на Рангел, които живеят на края на селото. Възрастните хора са там от години, а Рангел не е живеел постоянно при тях, а само ги е посещавал", каза още кметът на Цалапица.

Тази вечер протестите продължават. Кметът на селото отбеляза още, че на този етап протестиращите не настояват за оставка на регионалния директор на МВР, тъй като в негово лице те виждат човек, който се е намесил и е форсирал разследването. Но искат оставката на шефа на РПУ Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев, който е неглижирал жалбата на родителите на изчезналия Митко. Той е началник на РПУ-то от 13 години.

Протестът днес е от 19 часа пред полицията в Стамболийски.

#протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници