Тикнаха в лудница "патриота", който свали гръцкото знаме в Кавала и с викове "Тук е България" издигна нашето

Тикнаха в лудница "патриота", който свали гръцкото знаме в Кавала и с викове "Тук е България" издигна нашето
A A+ A++ A

35-годишният жител на Банско, който в петък свали гръцкото знаме от кея в Кавала и постави българско, е настанен в психиатрично заведение по настояване на баща си.

Г. А. в петък бил в Кавала с таксиметрова кола, която кара към фирма в Банско. Свалил гръцкото знаме на кея „Апостолос Павлос“ и е вдигнал българския флаг. Бреговата охрана се втурнала на мястото и се опитала да арестува 35-годишния мъж, който се съпротивлявал, ругал бреговата охрана и крещял: "Тук е България". Отведен е от гръцките власти в прокуратурата в Кавала и са му повдигнати обвинения за обида на националните символи и съпротива на властта. Свалени са били номерата на автомобила и е бил освободен със забрана да напуска страната до започване на делото.

Въпреки това, Г.А. се качил на колата и потеглил към ГКПП Илинден-Ексохи. В района на Драма бил преследван от полиция, но не се подчинил и стигнал до граничния пункт. Полицаите се опитали да го спрат, но той преминал и счупил бариерата, навлязъл на българска територия около 22 часа.

Първо е спрял на нашия пункт пред бариерата, но след това рязко потеглил и я счупил. Задържан е от граничните полицаи на около 250 метра. Извикан е екип на Районното управление в Г. Делчев. Тестван е за алкохол и наркотици, но резултатите били отрицателни. След това е отведен в ГПУ- Г. Делчев и случаят е докладван на прокуратурата. Младият мъж е настанен в психиатрично заведение.

Очаква се Района прокуратура - Благоевград да даде повече информация дали на мъжа е повдигнато някакво обвинение и повече подробности по случая.

#Кавала #българско знаме #България - Гърция #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници