Индийка показа как трябва да се възпитават момчета

Индийка показа как трябва да се възпитават момчета

стоп кадър

A A+ A++ A

Майка, която стана популярна в TikTok заради житейските уроци, които преподава на сина си, казва, че го прави, за да прекъсне "поколенческите цикли" на токсичната мъжественост.

Паял Десаи, която е блогър, качва поредица от TikTok видеа за различните неща, на които учи седемгодишния си син, така че която и дама да излиза с него в бъдеще, да не се налага да търпи лошо поведение.

Житейските уроци на Десай варират от дребни неща, като оценяване на терапията, до това да се увери, че синът ѝ анализира чувствата си, така че дъщерята на някой друг да не трябва да се бори с неговите "импулсивни изблици".

Един от най-популярните видеоклипове, закачен в горната част на нейния профил, има над 4,7 милиона гледания. На него се вижда как Десай учи сина си "за важността на качествената грижа за кожата", така че дъщерята на някой друг да не трябва да обяснява защо купува серуми за 200 долара.

Десай казва, че иска синовете ѝ да знаят силата и привилегията, която ще имат в нашия свят като мъже. Докато видеоклиповете на Десай са закачливи и се подиграват на стереотипа, тя казва пред Insider, че има сериозна причина за уроците, които "преподава".

"Искам те да разбират отговорността, която идва с ролята им в живота", казва тя и добави, че съпругът ѝ я подкрепя, като е модел за подражание на техните момчета. "Те не виждат често ролите на половете дефинирани в нашия дом", продължава тя.

Като учат младите мъже да бъдат "равни, мили, съпричастни партньори, които се държат отговорно", Десаи казва, че родителите могат да помогнат за разрушаването на "патриархалната основа" на обществото.

"Серията ме насърчава да намеря начини наистина да му помогна да се ориентира в емоциите си чрез вплитане на социално емоционално обучение", споделя тя. "Той вече се включва със съпруга ми в кухнята, така че като цяло знам, че има голяма полза от тези уроци."

Повечето от обратната връзка, която Десаи е получила в секцията за коментари, е положителна и тя добавя, че това я е накарало да вярва, че има други родители като нея, които са готови да "прекъснат циклите на поколенията", като образоват своите малки момчета.

"С положителните, разбира се, има и такива, които не са съгласни със съдържанието", добави тя. "Но за щастие това не е мнозинството."

Десай каза, че основното нещо, което иска синовете й да научат от уроците, е, че "ролите на половете съществуват само докато ги дефинираме".

#майка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници