"Пирогов": Няма опасност за живота на простреляната жена, но състоянието ѝ е тежко

"Пирогов": Няма опасност за живота на простреляната жена, но състоянието ѝ е тежко

архив

A A+ A++ A

Жената, която е придружавала вчера Алексей Петров по време на фаталната разходка в гората, остава за лечение в болница "Пирогов", където беше докарана малко след покушението. Тя е била с две огнестрелни рани - на ръката и гърдите.

Лекарите продължават да се борят за живота на жената, която беше простреляна вчера по време на покушението срещу Алексей Петров. Това което се знае, че е била докарана в лечебното заведение в контактно състояние и впоследствие е била приведена в медикаментозна кома.

Претърпяла е две операции - на ръката и на гръдния кош. Тя е на видима възраст между 47 и 48 години, макар че се появиха спекулации, все още самоличността ѝ не е ясна.

"Нощта е минала спокойно за пациентката. Интубирана е. За да бъде разпитана жената, тя трябва да е в съзнание и да бъде екстубирана. Тя е на апаратна вентилация и не може да говори, в съзнание е относително. Бихме казали, че критичния момент е преминал и няма опасност за живота, но състоянието ѝ е тежко", заяви на брифинг Валентин Димитров - изпълнителен директор на "Пирогов".

#"Пирогов"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници