„Левицата!“ ще остане на Паметника на Съветската армия, докато не премине опасността от премахването му

„Левицата!“ ще остане на Паметника на Съветската армия, докато не премине опасността от премахването му

Левицата

A A+ A++ A

„Левицата!“ ще остане на палатковия лагер за запазването на Паметника на Съветската армия, докато не премине опасността от премахването му. Това съобщиха от формацията.

Пред медиите Мая Манолова заяви, че вдигнатият от "Левицата!" палатков лагер в защита на Паметника на Съветската армия преди 9 дни ще остане там толкова, колкото е необходимо – докато опасността от унищожаването му изчезне. Тя отбеляза, че това е последен "отчаян опит на десницата за политически предизборен дивидент".

Румен Петков подчерта, че тези, които искат унищожаването на Паметника на Съветската армия, са същите, които вдигнаха паметници на летците, бомбардирали София през Втората световна война, избили над 4500 мирни граждани и разрушили над 12 000 сгради. Хора, без родова и обществена памет. Тези хора трябва да бъдат спрени заради бъдещето на София, на България и на децата ни, отбеляза Петков.

Татяна Дончева припомни, че събарянето на Паметника на Съветската армия се инициира от наследниците на реститутите и наследниците на Държавна сигурност.

#левицата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници