Сезонът на намаленията по българското Черноморие започна

Сезонът на намаленията по българското Черноморие започна

pixabay

A A+ A++ A

Сезонът на намаленията по българското Черноморие традиционно започва от втората половина на месец август. Нощувките в големите хотели на юг се очаква да поевтинеят с до 30%, коментира Деляна Цонева, председател на регионалната туристическа камара в Бургас.

Най-характерното за този летен сезон, по думите й са резервациите в последния момент, предпочетени от голям брой туристи, за по-евтино море.
"Както за българския пазар, така и за чуждия пазар, резервациите са в последния момент, на "last minute" повечето бази работехме. Очертаваха се някакви дупки по време на сезона, кито в последния момент се запълваха. Пиковият момент беше много силен, като сезон, но много кратък. Това към което се стреми браншът е удължаване сезона на ранните записвания, но това е свързано и с полетите", каза Цонева.

Близо 20% ще смъкнат цените от втората половина на август хотелиери от „Слънчев бряг“. Тази година намаленията няма да са драстични, защото самият сезон стартира с по-ниски цени, коментира Веселин Налбантов, който е собственик на един от хотелите в морския курорт. По думите му, ние сме най-евтината дестинация в цяла Европа.

"Традиционно 20% намаление може да има, но това ще стане след 20-ти август. Но цените и сега са сравнително ниски. 20% е поносимо, всеки един ще се съобрази, ще направи намаление, но повече намаление не може да има", каза Налбантов.

Това лято в "Слънчев бряг" най-много са полските туристи, следвани от англичани и румънци. Той определи този летен сезон, като равносилен на миналогодишния, но с по-малки печалби.

#плаж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници