БСП се възмути от родни диджеи

БСП се възмути от родни диджеи

pixabay

A A+ A++ A

БСП се възмути от действията на изгряващото техно дуо Bora Project заради това, че са използвали паметника Пантеон в Морската градина на Бургас, за да представят своя нова концепция и да заснемат видеоклип към нея.

За да реализират свой проект, те разположили озвучителна техника в централната част на монумента върху мястото, обособено за Вечния огън.

Пантеонът е един от емблематичните паметници на Бургас, построен през 1981 г. като мемориал на загиналите антифашисти, припомнят от Изпълнителното бюро на БСП-Бургас и казват, че са съгласни, "че на младите хора трябва да се дават възможности за творчески изяви, но е важно това да става адекватно и отговорно".

"Считаме за недопустимо мястото да бъде използвано с комерсиална цел по този начин", посочиха от БСП. От там припомнят, че през последните години нееднократно в общественото пространство са били дискутирани проблеми, свързани с експлоатацията на паметници.

"Всеки път, когато това се случи, по-голямата част от хората, участващи в дискусиите, са категорични, че монументите, изградени, за да се преклоним пред паметта на дедите ни, е нужно да бъдат пазени от каквито и да са подобни посегателства. Тревожно е, че в случая от Бургас сега, за действията си, въпросните творци очевидно имат подкрепата на Община Бургас. Това е видно и от присъствието на представители на местната администрация в информационните материали, популяризиращи темата", коментираха от партията.

"Въпреки случилото се, сме уверени, че нашата реакция ще доведе до адекватна намеса на местните власти, за да не се допускат отново подобни нелепи ситуации. Категорични сме, че и за в бъдеще не ще останем безучастни при подобни действия от страна на който и да било и ще бъдем непримирими към всеки волен или неволен опит паметта на героите да бъде осквернена", добавят от БСП-Бургас.

#БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино