Орбан зове: Върнете Тръмп в Белия дом, само той може да прекрати войната

Орбан зове: Върнете Тръмп в Белия дом, само той може да прекрати войната
A A+ A++ A

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви в обширно интервю с бившия водещ по американската телевизия "Фокс нюз" Тъкър Карлсън, че единственият път за прекратяване на войната в Украйна е Доналд Тръмп да бъде избран отново за президент на САЩ, предаде АП.

В интервюто, публикувано на страницата на Карлсън в социалната мрежа "Екс" (доскоро "Tуитър"), националистът Орбан похвали външната политика на Тръмп, като същевременно разкритикува администрацията на президента Джо Байдън и нейния подход към войната.

Според Орбан Западът трябва "да сключи сделка" с руския президент Владимир Путин за новата архитектура на сигурността на Украйна, която не трябва да включва връщането на Крим, нито членство във военния алианс НАТО, съобщи агенция Блумбърг.

Унгарският лидер, който си навлече критики заради своите усилия да подкопае западните санкции, наложени на Русия след нахлуването ѝ в Украйна, заяви пред Карлсън, че Украйна е на път да загуби войната, защото е превъзхождана от руските войски.

Въпреки че Тръмп може да бъде съден за предполагаем опит да подмени изборите през 2020 г., връщането на бившия американски президент на поста би било "единственият изход" от конфликта, каза Орбан. Той нарече "лъжа" всяко предположение, че Украйна може да победи Русия.

"Руснаците са много по-силни, много по-многобройни от украинците", аргументира се унгарският премиер.

#Виктор Орбан #Тъкър Карлсън #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници