Кои са най-добрите козметични маски за лице

Кои са най-добрите козметични маски за лице

ariadne-a-mazed from Pixabay

A A+ A++ A

Маските за лице са много ефективно допълнение към ежедневната грижа. Те са витаминна инжекция за кожата, като същевременно са и момент за релакс. Памучните и класическите маски за лице могат да се правят ежедневно, но експертите препоръчват да го правите поне веднъж или два пъти седмично. На пазара има много продукти, подходящи за домашна употреба, които обещават различни ефекти – от хидратирана и сияйна кожа до намаляване на бръчките и свиване на порите. Струва си да ги включите в рутинната си грижа и да експериментирате с различни, тъй като са истинска подхранваща бомба. В следващите редове вижте някои от най-ефикасните козметични маски за лице.

Какви съставки да търсим

Изборът на маски за лице трябва да се основава преди всичко на техния състав. Трябва да се уверим, че активните компоненти, които отговарят за хидратацията, са изписани най-отпред и имат най-висока концентрация. Някои от най-универсалните са:

  • хиалуронова киселина
  • алое
  • пчелен мед
  • термална вода
  • колаген
  • урея
  • глицерол
  • пчелен восък
  • серамиди
  • пептиди

5 маски за лице, препоръчани от нас:

Този тип козметични средства може лесно да закупите от доказан онлайн магазин като MAKEUP. Може да избирате между овлажняващи, озаряващи и такива против бръчки, почистващи, изглаждащи. Към кой тип да се насочите? Вижте 5 изгодни и в същото време ефективни маски за лице, които си струва да пробвате.

Sesderma C-VIT Radiance

Това е кремообразна ревитализираща, овлажняваща и озаряваща маска. Тя е отговорът на нуждите на сухата, уморена и матова кожа. Съдържа стабилизирана форма на витамин С, както и ресвератрол, който има антиоксидантни свойства. Маската предпазва кожата от вредното въздействие на свободните радикали, изравнява тена на кожата и ѝ придава блясък. Също така тя може да се намери и в много комплекти, например с крема от серията C-VIT, който озарява и овлажнява в дълбочина, като подпомага действието на маската.

Fresh Garden Mask Red Ginseng

Тя е истински хит сред интернет потребителите. Това, разбира се, има своето обяснение. Памучната маска от корейската марка Skin79 ревитализира и укрепва кожата, благодарение на сапонина, който се съдържа в корена от червен женшен. Освен това ефективно се бори със свободните радикали, има антисептични, успокояващи, почистващи и освежаващи свойства. Маската е изработена от чист памук и има деликатен и много приятен аромат. Вълшебният резултат, който носи, не е никак изненадващ, знаейки силата на корейската козметика, която последните години покори европейския пазар. Богат каталог от корейски средства за поддържане на кожата може да намерите тук: makeup.bg/categorys/763708/.

Laneige Water Sleeping Mask_EX

Помага за успокояване и нормализиране на уморената и раздразнена кожа, но основната ѝ функция е да поддържа правилното ниво на хидратация през нощта. Обгръща епидермиса с нежно усещане за комфорт и възстановява естествения му хидролипиден баланс. Moisture Wrap™ технологията с бета-глюкан "запечатва" полезни вещества и живителна влага вътре в клетките, докато Sleep-Tox™ предпазва от негативните агенти на околната среда и успокоява епидермиса. Йонизираната минерална вода обогатява кожата с полезни елементи, витамин С предпазва от UV лъчите и озарява. Витамин Е неутрализира свободните радикали и забавя стареенето на клетките;

Dermalogica Multivitamin Power Recovery Masque

Това е ревитализираща маска, в чийто състав са включени витамини C, A, E и F - истинска възстановяваща бомба за кожата, която има и антиоксидантен ефект. Стимулира клетките да синтезират колаген и еластин, подпомага регенерацията и хидратира, а кожата е видимо по-сияйна, опъната и изгладена. Запълва фините линии, а екстрактите от женско биле и репей успокояват раздразнените участъци и намаляват сухотата. Екстрактите от овес и водорасли омекотяват и хидратират. Според множество мнения на потребители, това е една от най-добрите маски за лице.

Eveline Hyaluron Moisture Pack

Ултрахидратираща памучна маска, която е наситена с концентриран серум, действащ като експресна овлажняваща инжекция. Усъвършенстваната формула предпазва от изсушаване, ефективно успокоява симптомите на раздразнение и връща усещането за свежест и комфорт на кожата. В състава ѝ са включени хиалуронова киселина и екстракти от зелен чай, алое вера, женско биле, орхидея, краставица, алантоин и лайка. След нея кожата е мека, гладка и приятна на допир.



#маска #козметика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници