Мъж нападна с брадва кмета на Струмяни

Мъж нападна с брадва кмета на Струмяни

ФБ/Емил Илиев

A A+ A++ A

Кметът на Струмяни е бил нападнат с брадва от жител на село Раздол, който му отправил директна закана за убийство. Мъжът, който е рецидивист, е задържан, а местните хора настояват той да бъде изселен, предаде БНР.

Кметът Емил Илиев бил на обход в землищата на няколко гранични села, заедно с колегите си, кметски наместници. Сблъсъкът с нападателя станал след направена поредна забележка, че няма право да прегражда общински пътища.

Мъжът, който има десетки криминални прояви и висящи производства, вдигнал брадва към общинския кмет и го заплашил с убийство. Само заради намесата на колегите му-селски кметове, не се стигнало до фатални последствия.

"Само факта, че може да посегне на три длъжностни лица, които изпълняват служебните си задължения, представете си какво ще бъде за обикновените жители и граждани на община Струмяни. Следващият момент ще е убийство", коментира Емил Илиев.

Повече от пет години криминално проявеният мъж, който преди това е бил изгонен от село в община Сандански, тормози местното население - предимно възрастни хора. Те настояват рецидивистът да напусне района.

Кметът Емил Илиев е сезирал всички институции за проблема.

"В момента съм сезирал абсолютно всички институции вследствие на самоправните действия на това лице и терора, който налага над местните хора, заплахи, има бити възрастни, знаете, че населението в района е предимно възрастни хора над 80 години", каза той.


#Струмяни #кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници