Шефът на "Пирогов" за случая с Мустафа Емин: Заплашвал е с уволнение

Шефът на "Пирогов" за случая с Мустафа Емин:  Заплашвал е с уволнение

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

3 пъти е прекъсвана работата на лекарите, като единия път се налага 7 минути медицинската сестра да обяснят на господин Емин, че не могат да вкарат детето му, защото се борят да спасят друг живот. Това каза директорът на лечебното заведение д-р Валентин Димитров пред Би Ти Ви във връзка с нашумелия инцидент със съветникът на министъра на отбраната Тодор Тагарев - Мустафа Емин, който заплашвал лекари и медицински сестри в “Пирогов”, че ще се обади на здравния министър Христо Хинков и за тях ще има последици.

Това се твърди в писмени обяснения на три медицински сестри и трима лекари, които са имали сблъсък с Емин вечерта на 28 август, когато той е посетил спешната болница заради рана на главата на 2-годишния му син. Тъй като се е наложило да чака лекарите първо да се погрижат за дете в шокова зала, той е вдигал скандали и е заплашвал, стана ясно първо от пост във фейсбук на една от медицинските сестри.

Незабавна оставка на Мустафа Емин от поста му във военното министерство поискаха пък шефовете на здравната и на отбранителната комисия в НС проф. Костадин Ангелов и Христо Гаджев от ГЕРБ, като Гаджев окачестви поведението на Емин като злоупотреба със служебно положение.

Шефът на "Пирогов" обяснява, че на 28 август в "Пирогов" на регистратурата се регистрира лице с инициалите М.Е. в 20:30 ч. Преминава през кабинета, за да се види състоянието на детето. Изпраща се в поредица кабинети, в които се прави рентгенова снимка, изпраща се на коремен хирург, травматолог. Установява се, че детето има нужда от лекарска помощ, която се осъществява само в шоковата зала - полагане на шев върху рана. В този момент има 3 деца там. Идвайки реда на детенцето, в шоковата зала вкарват дете с хемоглобин 49 - губи кръв. Колегите започват да се занимават с това дете. По правилата на шоковата зала при такъв случай друго дете не може да се вкара в нея, разказва Димитров.

Именно той позволил публикацията на медсестрата Нена Диманова за случката да се сподели на официалната страница на "Пирогов".

Според записите на видеокамерите Емин и жената с него стоят и чакат, но в един момент започва едно изнервяне. Звъни се на звънеца няколко пъти, на камерите се вижда как излиза човек да обясни какво се случва и защо трябва да изчака. 3 пъти е прекъсвана работата на лекарите, като единия път се налага 7 минути медицинската сестра да обяснят на господин Емин, че не могат да вкарат детето му, защото се борят да спасят друг живот, разказва още шефът на "Пирогов".

Според него вербалната агресия е също толкова силна, както и физическата.

Той уточни, че Мустафа Емин нито е посягал, нито се е бил. Но е също толкова агресивно е да ви гледам в очите и да кажа: "Аз съм еди кой си, дайте си имената, след малко министъра на здравеопазването", каза още д-р Димитров.

Последно, когато 22:54 ч. когато детенцето е освободено да си ходи вкъщи с препоръки, колегата иска да му даде документацията, а Емин е казал, че не му трябвала и си тръгва. След 20 минути се вижда на камерата, че се връща и казал, че му трябвала документацията, за да им разбере имената и да ги предаде на здравния министър, за да се "разправи с тях", разказва още д-р Димитров. Той уточни, че никъде в разговорите не и в описанията не е намесено министерството на отбраната.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници