Илиан Василев за потопа: Користта и корупцията си дадоха среща

Илиан Василев за потопа: Користта и корупцията си дадоха среща
A A+ A++ A

Бившият посланик в Москва, политически анализатор и журналист - Илиан Василев, с различен поглед върху потопа, който връхлетя Южното Черноморие и взе жертви:

Потопът по Южното Черноморие винаги може да бъде отдаден на климатичните промени. Форца дивина - божествена сила, която да оправдае човешките ни прегрешения. Тепърва ще осъзнаваме размера на бедата, усетих още сутринта в отчаянието на хора, които са загубили надеждата си, на фона на призивите на кмета на Царево да не създаваме паника!?! Потопът дойде, вие не се паникьосвайте!?.

Когато користта и корупцията си дадат среща.

Природата просто ни наказва за собствените ни грешки. Така беше и в Харманли, така беше и в Карловско, така е и в Царево. Алчността надделя над разума, насилието над природата я разгневява, проблемът е, че не наказва алчните и корумпираните, а наказва невинните.

Обзалагам се, че пак ще има комисии, че медиите отново ще бъдат коректни, като ще спестят имената и партийната принадлежност на властимащите, ще наблегнат на божествения характер на бедствие. Арапя, Синеморец, Царево - бижутата на Южното ни Черноморие, които не можаха да се противопоставят на човешката алчност и корист. Да застроят всичко, да заличат или строят върху коритата на реки, да забравят, че от горе ни гледат и Възмездието идва.

Бог да прости невинните загинали!

И това не е краят.

#Царево #Община Царево #Илиан Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници