Мощни освирквания за Радев в Пловдив! Президентът определи Съединението за лесна революция

Мощни освирквания за Радев в Пловдив! Президентът определи Съединението за лесна революция
A A+ A++ A

Румен Радев беше освиркан от пловдивчани, докато прави протоколната проверка на армията по повод днешния празник. За Съединението на България президентът чу оглушително "Радев е позор". Отношението на хората не е към случайни политици, а директна оценка към поста, който заема.

Припомняме, че на днешния празник кметът на града под тепетата забрани концертите и зарята заради потопа в Южното Черноморие. Интересът към събитието е слабо, въпреки празника. Пловдивчани признават в социалните групи, че няма да се разкарват, за да слушат Румен Радев. На събитието присъстваха още кметът на града Здравко Димитров, председателят на Народното събрание Росен Желязков, митрополит Николай.

В словото си Радев обвини великите сили за това, че са били против Съединението, но отново пропусна да спомене, че Русия също не е била съгласна:

Всеки засегнат от бедствието, поредното природно бедствие, този път в Югоизточна България, следва да чувства протегната ръка на държавата и на обществото. Това каза президентът Румен Радев по време на честванията.

„Нека този знаменателен ден да ни напомня, че само единни можем да преодоляваме изпитанията и да градим онази България, на която предците ни посветиха живота си. Че силата ни като народ зависи от всеки един, но и всеки българин трябва да усеща зад гърба си силата на държавата и подкрепата на всички останали”, добави той.

„На днешния ден през 1885 г. Пловдив оповести триумфа на едно общобългарско дело – Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Вазов ще напише, че това е една от най-лесните революции в историята, защото отдавна тя бе извършена в душите. Само за броени часове мощното народно движение помете границата и една от най-големите неправди на библейския диктат. Водени от Санстефанския идеал, предците ни отхвърлиха изкуствената дилема румелийци или българи и не допуснаха наложеното разделение да спре развитието на България. Дръзкият акт на един просветен народ, който отказва съдбата му да се определя от великите сили, защити правото ни да живеем в общо отечество, отечество - свободно и достойно”, завърши държавният глава.

# Румен Радев #Пловдив #освиркване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници