Ретрограден Юпитер – време за втори шанс

Ретрограден Юпитер – време за втори шанс

pixabay

A A+ A++ A

Юпитер управлява големите събития, пътуванията, справедливостта, философията на живота. Планетата ще бъде ретроградна от 04.09. до 31.12. Ретрограден Юпитер се случва приблизително веднъж на всеки 12 месеца и продължава около 4 месеца. Обикновено в ретроградния период има временно намаляване на енергията, която доставя планетата.

Ретроградността добавя женствени/интровертни нюанси, като действието се развива до голяма степен вътре в индивида. Следователно, когато Юпитер сега е ретрограден, може да се каже, че има известна загуба на външните планетни функции с усилване на вътрешните. Планетата управлява експанзията, щедростта и възможностите в живота ни. Ретроградността не е непременно нещо лошо: време е за втори шанс. Тъй като Юпитер управлява възможностите, а всяка ретроградна планета означава връщане към нещо, което е отминало или връщане на нещо от миналото, този транзит може да означава получаване на втори шанс. Тоест нещо от миналото може да се върне с възможност да донесе ползи.

В астрологията Юпитер предлага знание, изобилие, късмет, радост, мъдрост, доброта, състрадание, щедрост, перспектива и обективност. Въпреки това, когато Юпитер е ретрограден, неговата експанзивна енергия е насочена навътре, насърчавайки размисъл и вътрешен растеж. Всички ретроградни движения на планетите са покана за забавяне, за обръщане навътре и поставяне под въпрос на обичайния начин на живот, мислене и поведение. Те са покана да прекарвате повече време в размисъл и съзерцание, да правите избори съзнателно, а не автоматично.

Най-голямата планета в нашата Слънчева система управлява начина, по който търсим смисъл за нашето съществуване. Юпитер е свързан с вярата, ученето и растежа. Ретрограден Юпитер: това е време за растеж отвътре. Не всичко ще върви както желаете – но винаги е възможност за растеж. Ретроградността винаги е покана за пречистване на това, което не е правилно, например прекалена самоувереност, харчене, лакомия, алчност и т.н.

Възможно е да трябва да вземем решение относно нещо, в което винаги сме вярвали или може да се окаже, че ще поставим под въпрос избор, направен по-рано. На някои може да се наложи да погледнат назад и да преразгледат взето вече решение.

Юпитер се свързва с движението, пътуването. Във времето на ретрограден Юпитер при пътуванията може да има непредвидени обстоятелства. За мнозина през периода на ретрограден Юпитер ще възникне въпросът за преместване на ново място, ако отдавна замислят това. Тъй като Юпитер е отговорен за дългосрочното стратегическо мислене, мнозина може да почувстват, че мястото, където се намират в момента, до известна степен се е изчерпало и всеки човек, естествено, търси възможност за по-нататъшно развитие.

Всички ние ще почувстваме влиянието на тази ретроградна енергия, но в различни сфери на живота. През периода на своята ретроградност (4 септември – 31 декември) Юпитер ще се движи между 15-я и 5-я градус на Телец и обратно. Те ще бъдат прекалено чувствителни градуси за онези хора, които имат планети в личния си хороскоп във фиксираните знаци (Телец, Лъв, Скорпион, Водолей ), както и в знаците на елемента Земя (Телец, Дева и Козирог) в същите градуси. За земните знаци този период може да донесе възможности, свързани с начинания, започнати в миналото, но неосъществени по различни причини.

Добре е да знаете къде се намират тези планети във вашата карта и по този начин да вземете необходимите предпазни мерки. Юпитер ни съветва да сме по предпазливи по отношение на големите проекти и дългосрочни инвестиции.

Когато Юпитер е ретрограден, той насърчава процес на преразглеждане на нашите вярвания и преоценка на това, което е автентично за нас в този момент. С ретрограден Юпитер в Телец, ние сме насърчени да оценим истинската стойност на всички неща. Вдъхновява ни да се запитаме какво означава изобилието за нас. Това е покана да разсъждаваме върху това, което смятаме, че е ценно за нас и за живота ни.

Юпитер е свързан с нашия мироглед и когато започне ретроградно движение, тогава през този период ние сме изправени пред необходимостта да го коригираме. Сферата, в която сега се движи ретрограден Юпитер във вашия личен хороскоп, точно ще покаже сферата, в която ще трябва да преосмислите по-нататъшните перспективи на вашето развитие. Ако транзитният Юпитер формира напрегнати аспекти към вашите лични планети, тогава, съответно, външните ситуации могат да бъдат критични. Може да срещнете голям брой препятствия, които съответно ще ви стимулират да промените мисленето си, да търсите нови възможности за вашето развитие. Ако Юпитер формира хармонични аспекти към вашите лични планети, то през този период можете да намерите решение на проблемите си. Можете да се върнете към някои стари цели или проект за нещо, което не е било реализирано по-рано по една или друга причина.

#Юпитер #ретрограден Юпитер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници