Депутатите обсъждат отпадане на забраната за внос на зърно от Украйна

Депутатите обсъждат отпадане на забраната за внос на зърно от Украйна

нс

A A+ A++ A

Депутатите ще обсъдят днес възможността за отпадане на временната забрана за внос на пшеница от Украйна.

Първа точка от дневния ред за днес предвижда обсъждането на проект на решение за позицията на Република България относно удължаването на превантивните мерки по отношение на определени продукти с произход от Украйна след 15 септември т.г. С текста на проекторешението се предлага отпадане на извънредната мярка за забрана на внос на пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе от Украйна след 15 септември. Вносители са съпредседателите на „Продължаваме промяната - Демократична България“ Кирил Петков и Атанас Атанасов, от ДПС – Делян Пеевски и Хамид Хамид, както и Румен Христов и Александър Иванов от ГЕРБ-СДС.

На второ четене депутатите ще разгледат законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на заетостта, а също и промени в Закона за достъп до обществена информация.

Ще се разгледат на първо четене предвидени законопроекти за изменения и допълнения на Закона за пътищата, Закона за насърчаване на инвестициите, Закона за българското гражданство, Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Ще бъдат гласувани на първо четене и промени в Закона за управление на агрохранителната верига, Закона за авторското право и сродните му права и в Закона за предучилищното и училищното образование, както и Законопроект за българския език.

#депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници