20 000 ще достигнат жертвите на катастрофалните наводнения в Либия

20 000 ще достигнат жертвите на катастрофалните наводнения в Либия
A A+ A++ A

Продължават отчаяните опити да бъдат намерени оцелели след мощния потоп над крайбрежните райони на Либия. Според официалните данни жертвите вече са над шест хиляди, но хората, които са в неизвестност, са много повече, съобщава Нова телевизия.

По информация на либийския Червен полумесец броят на жертвите в Дерна, град с около сто хиляди жители, е нараснал до 11 300 души. Кметът на града заяви в сряда, че загиналите може да достигнат дори до 20 хиляди.

Мощната буря "Даниел" връхлетя в неделя Либия, след като по-рано бушува в Гърция, България и Турция. Стените на два язовира в планините над пристанищния град Дерна се скъсаха и водите пометоха цели квартали от него.

"Числата се променят в момента, докато говоря. Става дума за хиляди. До момента, по потвърдени данни, жертвите достигнаха 6 000. Районът, който беше засегнат най-тежко, е с население от 30 000 души. Много от тях или са в спасителни операции, или са изчезнали. Така че не мога да потвърдя окончателните цифри, но мащабите са наистина големи и се страхувам, че ще чуем наистина голям брой, може би дори повече от потвърденото досега", заяви Тахел ел Сони, посланик на Либия в ООН.

#катастрофалните наводнения #kатастрофални наводнения #Либия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници