Каракачанов: За да се спасят, някои хора са готови да закрият държавата

Каракачанов: За да се спасят, някои хора са готови да закрият държавата

БНТ

A A+ A++ A

"Управляващите воюват с президента, а по Конституция президентът назначава шефовете на службите. И тъй като воюват, те не мислят, че този президент има още три години мандат, след това ще е някой друг. Българските политици още от 90-те години се усетиха, че службите им пречат."

Това заяви пред БНР Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО и бивш министър на отбраната.

Всички канали, цялата престъпна дейност в България през последните 30-ина години, в една или друга степен е покровителствана от политиците, изтъкна той и нарече това една от причините да се искат законодателни промени за службите.

"Защото когато са три различни служби и президентът назначава с указ началниците им, е малко труден контролът. Службите бяха разбивани съвсем умишлено след 1995-96 г. Цивилното разузнаване буквално беше съсипано, а военното - чест прави на генералитета, че не позволи да бъде разсипано, както беше разсипано външното. (…) Това е целта. Правим една служба, слагаме послушни наши хора и няма контрол. Няма я другата институция, която може да контролира. Плюс това военното разузнаване е подчинено пряко на министъра на отбраната, а министъра на отбраната обикновено го харизват на коалиционни партньори."

Каракачанов разказа как през 2019 г. са му дали "хвърчащ лист" за законопроект за сливане на военното и цивилното разузнаване, последвала "гнусна кампания" срещу началници на военното разузнаване. Според него "сега е същата идеята" и вместо да бъдат ударени контрабандата и престъпността, ще бъде ударено военното разузнаване.

Цивилното разузнаване събира предимно политическа информация. Военното събира специфична информация, подчерта бившият военен министър и прогнозира, че при сливане на структури ще има напускащи разузнавачи.

"Има война в Украйна. В Черно море има напрежения. Как един цивилен разузнавач ще направи разлика между любителски дрон, разузнавателен дрон или боен дрон-камикадзе? Той няма грамотност. Спецификата на военното разузнаване няма как я покрие човек без военна грамотност. Ти на практика ще унищожиш военното разузнаване и ще оставиш с вързани ръце щаба на отбраната, генералния щаб. И то във време, когато около нас има война."

Как може военен министър да говори по този лековат начин, изрази недоумение още Красимир Каракачанов относно изявления на Тодор Тагарев за провокации на Русия в Черно море.

"Просто се търси повод да се нагнети общественото мнение, да се уплаши – че утре руснаците ще ни нападнат, и да се измисли някоя поредна глупост, неадекватна. Народът го е казал – когато атовете се ритат, магаретата да не се врат там. Русия и САЩ се ритат, двата глобални лагера се ритат. Когато говориш подобни неща и дори си готов за по-крайни действия или участия, дали си си отговорил на въпроса – армията ти готова ли е да поеме подобно предизвикателство, а икономиката ти готова ли е? Ако си отговориш правилно на тези въпроси, няма да правиш глупости."

И Румъния, и Полша са исторически врагове на Русия и не са русофили. Въпреки това казват "не на украинското зърно и слънчоглед", отбеляза още бившият министър на отбраната.

"Държавата България в момента играе ролята на ибрик. Това е унизително", смята Каракачанов.

"Да обясняваш как българските зърнопроизводители са терористи, това е наглост! Българските производители ще бъдат ощетени, оттам ще бъдат ощетени българските граждани. Това е много гнусно – ако вкараме нещо чуждо, на вас ще ви бъде по-добре. (…) В момента българските производители са прави. Не можеш да ги удариш с външен внос само с лозунга "Да живее евро-атлантическата солидарност".

Имало е подобни протести, но "тогавашните правителства са намирали начин да им купят вождовете", изтъкна Каракачанов в предаването "Политически НЕкоректно".

"Не един два пъти са го правили. Идват хората, протестират, скачат, хванеш някои шефове или фактори в тези браншови организации, обещаеш нещо и те клекнат. След 3 месеца разберат, че са били излъгани, то и затова земеделието ни е на този хал, затова животновъдството ни е на този хал. Ние нямаме животновъдство на практика."

Запитан би ли могло днешните управляващи да действат различно, Каракачанов направи следния коментар:

"Могат, но се иска воля. Едните са грантаджии отдавна, на всякакви соросоидни структури. Т. нар. национални медии пускат само тези, не пускат алтернативно мнение. Другите, понеже са се компрометирали в досегашното си политическо житие-битие, страх ги е да не влязат във всякакви списъци и с това ги държат. Това е цялата работа. Едни хора, за да спасят собствения си задник, са готови да закрият държавата България. Това е трагедията. Другата голяма трагедия е, че българският народ вижда, разбира, мълчи и чака поредния спасител да се появи от ръжта."


#Красимир Каракачанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници