Отново очакваме валежи и есенно време

Отново очакваме валежи и есенно време
A A+ A++ A

До обяд облачността ще е разкъсана, а след обяд и купесто-дъждовна. Отново над планинските райони от Западна и Централна България ще се очакват валежи, съпроводени от гръмотевици, като на места валежите ще са значителни. Към вечерта валежите ще отслабват и ще започнат да спират.

Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, а в Източна България – предимно от изток.

Времето по Черноморието

През нощта срещу неделя ще преобладава разкъсана облачност. След обяд и с развитие на купесто-дъждовна и на места ще превали и прегърми.

Максималните температури на въздуха ще бъдат –25-26°С, а на морската вода - 23°-26°С.

Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Вълнението ще е между 2-4 бала.

Времето в София

През нощта срещу неделя времето в столицата ще е предимно облачно, с валежи от дъжд. Минималните температури ще се повишат и ще са между 15-17°С. До обяд облачността ще е разкъсана, а след обяд и значителна с чести валежи. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 25-26°С.

Времето в планините - няма да е подходящо за туризъм!

През целя ден ще е предимно облачно с валежи в Рило-Родопският масив, Средногорието и Централния Балкан. Ще духа умерен вятър от северозапад. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще около 17°, на 2000 метра - около 10°.

Времето на Балканите

Над централната част на полуострова облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, като на места и с гръмотевична дейност. Повече слънчеви часове очакваме в западните райони.

Прогнозист: Имре Дузмат, Meteo Balkans

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници