Борисов за мярката „бонус-донос“: Няма да подкрепим предложението за борба с укриването на данъци

Борисов за мярката „бонус-донос“: Няма да подкрепим предложението за борба с укриването на данъци
A A+ A++ A

Няма да подкрепим предложението за борба с укриването на данъци, а именно хората, които подават информация към НАП, да получават 10% от недекларираните суми от фирмите или физическите лица. Държавна сигурност без доноси не може да съществува. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента относно предложението на Асен Василев за мярката "бонус-донос" и за искането на финансовия министър Асен Василев за връщане на 20 % ДДС ставка за ресторантьорите, за което ГЕРБ се обяви против.

По думите на Борисов такива авангардни предложения е хубаво да се обсъдят с "некоалиционните партньори". "В сферата на шегата с връщането на Държавна сигурност в София бонус-донос си върви като нещо реално", смята той.

Борисов бе категоричен, че партията му е против връщането на 20% ДДС за ресторантьорите. "Те буквално бяха размазани от мерките тогава, затова направихме тези предложения, приеха се в предишния и по-предишния парламент да се намали ставката на ДДС. Никой не е говорил с най-голямата парламнетарна група за подобно нещо", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Мярката с по-ниското ДДС трябва да съществува докато се съвземе бизнесът. В момента виждате в Гърция пак въвеждат маски, пак COVID се задава. След един месец, ако въведат пак COVID мерки", попита той.

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници