Скандал във властта! ГЕРБ алармира: Раздават се милиарди на странни фирми

Скандал във властта! ГЕРБ алармира: Раздават се милиарди на странни фирми

Стоп кадър/Аctualno.com

A A+ A++ A

Часове след като от финансовото министерство съобщиха за отпадане на проекти от Плана за възстановяване, ГЕРБ даде извънредна пресконференция.

Депутатът Делян Добрев обяви, че 1 млрд. 760 млн. евро „са дадени на фирми, които никой не знае откъде и кога дойдоха, как са участвали на търг и защо са били избрани. Това не е скандал. Това е международен скандал!“, отсече Добрев. Той изброи някои от въпросните компании, сред които според него има и фантоми. "Надявам се компетентните органи да се самосезират, защото виждате за какви неща става въпрос", заяви още той.

Призоваваме правителството и министъра на енергетиката да реализират в най-скоро време проекта за удължаване на комплекса "Мини Марица-изток. Това може да се случи с подписването на колективно споразумение", заяви пък Кирил Вълчев. Той прогнозира погром в енергетиката и подчерта, че е важно да се удължи животът на въглищните централи, пише "24 часа".

Бившият енергиен министър, сега депутат от ГЕРБ, Теменужка Петкова заяви, че не се предвиждат никакви инвестиции, за да се предвиди удължаване живота на въглищните централи. "А те са гарант за енергийната ефективност на страната, защото дават 46% от енергийната стойност“. Колегата и Жечо Станков допълни, че над 49 000 души разчитат на този сектор и затова кабинетът бързо трябва да намери решение.


#ГЕРБ #ПВУ #въглищни централи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници