СНИМКИ Манол Пейков получи наградата и стана "Европейски гражданин за 2023 година"

СНИМКИ Манол Пейков получи наградата и стана "Европейски гражданин за 2023 година"
A A+ A++ A

Избраният за "Мъж на годината" у нас - Манол Пейков, стана и "Европейски гражданин за 2023 година". Представители на Европарламента връчиха отличието на пловдивчанина днес в НС. Манол Пейков е заслужил престижния приз заради кампанията си по набиране на средства за генератори за нуждаещи се хора в Украйна. Той е син на известната издателка Божана Апостолова, депутат е от ПП-ДБ.

ЕТО КАКВО НАПИСА МАНОЛ ПЕЙКОВ:

Днес в 10:30 в мраморното фоайе на парламента получих Наградата за европейски гражданин за 2023 година, връчена ми от представители на Европейския парламент за кампанията #ГенераториЗаУкрайна.

Получих я от името на хилядите дарители, които се включиха в тази инициатива и благодарение на които събрахме над 1,3 млн лева, превърнати в повече от 500 генератора, които изпратихме в над 130 украински селища през последните десет месеца.

Благодаря на Чило Попов, който ми помогна да купим най-добрите генератори на пазара на най-добрата възможна цена – и да превърнем всички получени отстъпки от каталожната цена (над 300,000 лева!) в още и още генератори.

Благодаря на Milena Tosheva за номинацията и на националното жури за оказаното признание.

Поздравления на Образователен център "Добро" в село Свети Влас на българското черноморско крайбрежие, помогнали на над 1,500 украински деца, избягали от войната – втората българска организация, получила наградата през тази година.

Слава на Украйна и на всички доблестни българи, които подкрепят борбата й за свобода!

#Манол Пейков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници