Борисов към ПП-ДБ: Да не ни провокират и да не внасят закони за службите

Борисов към ПП-ДБ: Да не ни провокират и да не внасят закони за службите

стоп кадър

A A+ A++ A

Бойко Борисов с критики към управляващите за начина по който комуникират с протестиращите енергетици и миньори и исканите от тях реформи в специалните служби.

По думите му ръководителите на службите в момента се ползват с голямо доверие от партньорските служби. "Това го зная от първо лице. Не случайно шефът на ДАНС беше награден от неговия колега с най-високото отличие. Дори върху тях панда цялата тежест върху извеждането от страната на руските духовници от руската църква. Но не може да говориш така на ангро, че в службите било пълно със шпиони - ако има, нека да ги извадят и да ги дадат на съд щом знаят, че в ДАНС и в разузнаването има такива. Това е национално предателство - изваждат им имената, дават ги на прокурор и ще отнесе много години затвор. С действията си в последно време не мога да кажа, че ми е направило впечатление от необходимост от смяна на шефове", добави Бойко Борисов.

И обясни, че е категорично против депутат от една партия да отива да става шеф на специални служби. "Сегашните директори са назначавани по времето на управлението на президента Радев, Кирил Петков и Асен Василев, когато бяха в едни правителства. Работили са с тях години наред. Там няма нито един човек, който да се е усмихнал на наша снимка. Всичко е изринато и изчегъртано, оставени са само техни хора", добави Борисов.

"Разминаваме се много относно целите и задачите. Моят съвет е докато не се договори всичко, да не ни провокират и да внасят закони за службите, защото няма да ги подкрепим", отсече лидерът на ГЕРБ. "Защото в петък се съгласихме с тях за удължаването на бюджета и за много други неща отстъпихме пред Асен Василев. А те ни оставиха вечерта да защитаваме в парламента Закона за енергетиката и отидоха на предизборна кампания. В ден, в който хиляди протестират, ИТН, "Възраждане" и БСП окупираха трибуната, ние в парламента сме оставени сами", каза Борисов по адрес на партньорите си от сглобката. Според него те са били длъжни да бъдат в парламента в този момент.

"Ако някой ги съветва така да комуникират с разгневена общност, не е правилно. Това са български граждани, надали на тях им е приятно да препятстват други български граждани да си отидат по домовете и да си правят бизнеса. Някои от нещата могат да бъдат чути и направени. При добра комуникация могат да се защитят много от техните права, собственост, дори да стана по-добре, но трябва да се успокои разговора и арогантното поведение", каза председателят на ГЕРБ.

Той призова за диалог, който да успокои напрежението.

"Когато се наговорят и се направят на много силни, така става. Имам предвид да говорят, че плана е пратен и всичко е приключило. Ние в некоалицията подкрепяме тези министри, но не мога да кажа, че начина на комуникация е изключително грешен. Искам пак да се обърна към премиера, правителството и миньорите: Блокирането не е изход, тормози много други граждани", апелира Борисов.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници