Блокадите на основни артерии от миньори и енергетици продължават, но среща с властта на петия ден ще има

Блокадите на основни артерии от миньори и енергетици продължават, но среща с властта на петия ден ще има
A A+ A++ A

Представители на протестиращите миньори, които са блокирали пети ден АМ "Тракия" и АМ "Струма" ще се срещнат с властта днес на извънредна среща в Народното събрание. На разговорите освен представители на миньори и енергетици ще присъстват премиерът Николай Денков, министри, лидери и депутати от партиите, които подкрепят управлението.

На срещата се предвижда да бъдат обсъдени конкретните стъпки към енергийния преход във въглищните региони Стара Загора, Перник и Кюстендил.

Смяната в мястото на преговорите стана късно снощи, след като протестиращите отказаха да се срещнат с премиера в Раднево.

"Днес среща ще има. Ние приехме тази покана, но при определени условия. Вчера от заявената ни позиция от шест искания едно от условията беше срещата да бъде проведена с представители на протестиращите и парламентарно представените партии в Народното събрание. Ако не бъдат всички парламентарни групи разговори няма да има", каза Бисер Бинев пред Бтв.

Блокадите на магистралите "Тракия" и "Струма" остават, докато срещата продължава.

Вече пети ден основни пътища страната са блокирани, а недоволството на работещите в енергийния сектор е срещу териториалните планове, които кабинетът изпрати на Брюксел.

#протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници