Мързеливи чушки бюрек

Мързеливи чушки бюрек

canva

A A+ A++ A

С настъпването на студените месеци ни се иска нещо топло и уютно в чинията, но кой има време за сложни готварски експерименти? За всички, които обичат вкусната храна, но се чудят как да преминат през мързеливите дни без излишни усилия, представяме ви рецепта за "Мързеливи чушки бюрек". Можете да си насладите на вкусна вечеря или лек обяд, без да давате от ценното време на готварските тенджери. Готвенето може да бъде просто и вкусно – дори в най-мързеливите дни!

Съставки:

4-5 големи чушки, нарязани на дълги и тънки ленти
200 гр. извара
200 гр. настърган кашкавал
1 опаковка многослойно тесто (фило тесто)
1/4 чаша зехтин
Сол и черен пипер на вкус
1 яйце за намазване

Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 180 градуса.

В голяма купа смесете чушките, изварата, кашкавала, зехтинът и подправките.

Разположете едно листо фило тесто на работната повърхност и го намажете с малко зехтин. Поставете следващото листо и го намажете отново. Повторете този процес, докато сте положили около 5-6 листа.

Поставете половината от сместа от чушки и извара в долната част на тестото.

Завийте тестото отдолу на горе, за да покриете плътно сместа.

Повторете с останалите листа фило тесто и смес.

Намажете горната част с разбитото яйце.

Печете в предварително загрята фурна за около 25-30 минути или докато бюрекът стане златист.

Извадете от фурната и оставете да се охлади преди нарязване.

Това е! Добър апетит!

#рецепта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници