АСП напомни: Изтича срокът за подаване на заявления за помощи за отопление

АСП напомни:  Изтича срокът за подаване на заявления за помощи за отопление

Pixabay

A A+ A++ A

Агенцията за социално подпомагане (АСП) приема заявления за отпускане на целева помощ за отопление за предстоящия зимен сезон до края на месец октомври, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Тази помощ се отпуска за период от пет месеца – от 1 ноември 2023 г. до 31 март 2024 г. Месечният ѝ размер е 109,39 лв. или общо 546,95 лв. за целия период.

От 1 юли тази година условията за отпускане на целевата помощ са значително облекчени. Подробна информация за отпускането ѝ можете да се намери на сайта на АСП.

Документите се подават в съответната дирекция "Социално подпомагане" по настоящ адрес: лично, чрез лицензиран пощенски оператор, по електронен път с квалифициран електронен подпис или по електронен път чрез електронна административна услуга съгласно Закона за електронното управление.

Към днешна дата помощта е отпусната на 296 000 лица и семейства. Тя се изплаща в периода от 15–число до края на месеца, следващ месеца на издаване на заповедта за отпускането ѝ. Средствата по отпуснатите през месец октомври помощи ще бъдат изплатени в периода между 15 и 30 ноември 2023 г.

Около 327 000 души и семейства ще получат помощи за отопление за предстоящия зимен сезон, съобщиха в началото на юли от Министерството на труда и социалната политика (МТСП). В сравнение с миналата година броят им ще се увеличи с над 25 000.

#помощи за отопление #АСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници