Напрежението в Нова Загора ескалира след убийството: Яйца и бутилки полетяха към РПУ-то

Напрежението в Нова Загора ескалира след убийството: Яйца и бутилки полетяха към РПУ-то

стоп кадър

A A+ A++ A

Стотици протестиращи обсъдиха сградата на полицейското управление в Нова Загара с викове "Мафия", "Убийци" и "Оставка".

Причината е убийството на 52-годишен мъж, съпруг на съдийка от Районния съд, в четвъртък вечерта след свада в денонощен магазин в центъра на града.

Стигна се до сблъсъци, замеряне на сградата и полицаите с бутилки и яйца, предаде bTV.

Целият личен състав на полицейскато управление е в сградата. Вървят преговори между полицаите и протестиращите. Жителите на града искат отговори и оставка на ръководството на управлението.

Заради серията инциденти с обвиняемия хората от Нова Загора живеят в страх.

Убиецът на мъжа е криминално проявен, осъждан е седем пъти за престъпления от общ характер - кражби, за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и за причиняване на телесна повреда, съобщиха по-рано от Окръжна прокуратура - Сливен. По информация на полицията той често пътувал в чужбина, родителите му работят във Франция. Преди седмица той е намушкал друг млад мъж, арестуван е за 24 часа, след това пуснат на свобода. Трябвало е да бъде настанен в психиатрия.

До убийството през миналата нощ се стига след като жертвата направила забележка на обвиняемия за това, че е вдигал шум в магазина. Той е нанесъл три прободни рани в горната част на тялото на 52-годишния мъж. Извършителят е употребил алкохол, като на местопроизшествието е бил тестван с дрегер, който е отчел около два промила алкохол в кръвта.

"Извършителят не е психично болен, каквито публикации се появиха в медиите", коментира Окръжна прокуратура - Сливен Ваня Белева.

След убийството от полицията обещаха засилено полицейско присъствие.

На извършителя е повдигнато обвинение за умишлено убийство, задържан е за 72 часа с прокурорско постановление и предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Предвиденото от закона наказание е от 10 до 20 години затвор.

#Нова Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници