Жена родила в тоалетна, удавила здравото си бебе

Жена родила в тоалетна, удавила здравото си бебе
Хазяите на родилката подали сигнал в полицията, след като я открили с бебето, увито в чувал.
A A+ A++ A

Жена родила в тоалетната на квартирата си в Харманли, а впоследствие удавила новороденото.

Сигналът за домашното раждане на 29-годишната жена от исперихското село Китанчево подал хазяинът й около 18:30 часа в понеделник, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Жената веднага е била настанена в родилното отделение на болницата в Харманли, а на новороденото бебе е била назначена аутопсия.

Във вторник съдебният лекар е установил, че бебето се е родило живо и износено, живяло е минимум 2 часа и е починало от удавяне.

Майката е разпитана от полицейските служители в болничното заведение. Тя твърди, че след раждането, бебето е живяло минути и е спряло да диша. Тя го завила в чувал и го оставила на плот в банята. Тогава е открита от хазяите си, които подали сигнал в полицията.

По случая е образувано досъдебно производство по член 120 от Наказателния кодекс - за убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него. Наказанието е лишаване от свобода до три години.

Само преди два дни Районната прокуратура в Бургас образува досъдебно производство по случай с млада жена, чието бебе почина при раждане при домашни условия.

24-годишна Сияна Ралева започнала да ражда в неделя през нощта в дома си в бургаския жк „Славейков“.

Дори след като бебето се родило и не дишало, семейството не потърсило медицинска помощ. Едва в 8 часа сутринта роднини позвънили на телефон 112. Според лекарите бебето е починало поне три часа преди подаването на сигнала.

#Харманли #раждане #квартира #Сияна Ралева #Бургас #Хасково #МВР #домашно раждане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници