Балотажът в Несебър е определян като исторически

Балотажът в Несебър е определян като исторически

pixabay

A A+ A++ A

В Община Несебър предстои исторически балотаж. След като на два пъти през последните 8 години кметът Николай Димитров печели убедително изборите още на първи тур, сега е на балотаж. Срещу него се изправя кандидатът на "Български съюз за директна демокрация" Иван Дашев.

Интересни са политическите и икономическите процеси в определяния като град-държава Несебър. Морската община е с най-голям бюджет на глава от населението в сравнение с останалите общини в региона. Този огромен бюджет се формира заради близостта на Несебър до най-големия български курорт – Слънчев бряг.

Няма друга община в България толкова независима от политическите партии в страната. Няма друга община в България, отдалечена от политиката на национално ниво. В Община Несебър на тези избори партиите не издигнаха кандидати за местната власт, освен "Възраждане", които имаха свои.

Преди изборите всички кандидати се обединиха да работят срещу статуквото в общината и срещу настоящия кмет Николай Димитров. Обединиха се на думи, но не и на дела. Въпреки това появата на опозиция в Несебър вече е новина. Така се стигна до исторически балотаж, който изглеждаше немислим в началото на предизборната кампания. Кой спечели от тази ситуация и какво ще се случи следващата неделя?

Изборите в Несебър коментира един от кандидатите за кметския пост и създател на Сдружението Обществен съвет Несебър - Кръстьо Пеев: "Има още една седмица, в която на опозиционния кандидата ще му се наложи да свърши още доста работа. Не спечели свободомислещото общество на Несебър".

От щаба на кандидата за 5-и мандат като кмет на Несебър - Николай Димитров - никой не отговаря на обажданията, информира БНР. Самият Димитров през последните 4 години, след драматичните събития на предните избори, когато беше обвинен за купуване на гласове, ограничи напълно срещите си с медиите. От щаба на Иван Дашев пък заявиха, че след драматичните събития снощи той все още не отговаря на обажданията.

#Несебър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници