Тошко Йорданов: Кой изкара ангелите на хората с безумното съобщение за бедствие?

Тошко Йорданов: Кой изкара ангелите на хората с безумното съобщение за бедствие?
A A+ A++ A

Фалшивият ”сигнал за тревога”, който получиха на телефоните си хиляди граждани в България малко преди 19:00 часа вчера, доведе до спор между депутата от „Има такъв народ“ Тошко Йорданов и Божидар Божанов от коалиция ПП-ДБ, пише FROGNEWS.

„Кой министър от министерство на електронното управление е дал пари и по каква поръчка и колко на външната фирма дето изкара ангелите на хората тази вечер с безумното съобщение за бедствие???“, написа в социалната мрежа X Йорданов.

Не е МЕУ, а МВР. 3 години си в политиката, а базови неща още не си научил за това как функционира държавата“, отговори му Божанов.

Официалното обяснение е друго:

Човешка грешка е довела до изпращането на две различни съобщения през мрежата на един от мобилните оператори на "сигнал за тревога" на телефоните на хиляди граждани в България, съобщиха от МВР тази сутрин.

От вътрешното министерство още снощи излязоха с позиция по въпроса. „Във връзка с подготовката на системата BG Alert един от мобилните оператори, e пуснал тестово съобщение към абонатите. Съобщението не е координирано с МВР и няма връзка с конкретно събитие“, се казва в съобщението.

Малко по-късно от Vivacom също излязоха с официална информация по случая - защото съобщението излезе на апаратите на техни потребители. Оттам уточняват, че тестовото съобщение не е публикувано от оператора, а от ангажирания с въвеждането на системата BG Alert изпълнител.

#Тошко Йорданов #Тошко Йорданов - ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници