Последно: Борисов призова да се гласува за Терзиев на балотажа

Последно: Борисов призова да се гласува за Терзиев на балотажа

Стоп кадър/ФБ/Бойко Борисов

A A+ A++ A

Борисов официално подкрепи Васил Терзиев срещу Ваня Григорова за София.

"Трябва да подкрепим кандидата на правителството, в случая Васил Терзиев, колкото и да ми е не отвътре." Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов официално се вслуша в призива на Кирил Петков за подкрепа на кандидата на ПП-ДБ за кмет в София. "Да ги видим след това какви мнозинства ще направят в столичната община. Публично всеки ден ще питам Кирил Петков, ако направи уйдурма в СО с тези, другите", предупреди Борисов от Самоков.

Той се обърна към ПП-ДБ, Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов: "Още имате време". "Както аз изнасилвам партията в момента, обърнете се. Понеделник и вторник ще разберем били ли сте искрени. Ако с БСП сте играли заедно срещу наши кметове, то ще ви се върне", закани се лидерът на ГЕРБ.

Така Борисов отговори на призива на Кирил Петков, който по-рано поиска помощ за Терзиев в социалните мрежи. Пред симпатизанти на партията в Самоков той дори цитира статуса на съпредседателя на ПП. "Г-н Петков е пуснал един пост. Един от малкото случаи, в които съм съгласен с него. Обърнал се е към всички десни избиратели, каквото има в СДС, синя София и ГЕРБ. Същото бих казал и за техните симпатизанти", каза Борисов, след което цитира статуса.

"3 пъти четох, не видях в написаното от вас да пише Българската социалистическа партия. Тя е издигнала Ваня Григорова и нейният лидер Корнелия Нинова бе ваш вицепремиер. Защо пропуснахте БСП? Защо допускате БСП да ви подкрепя навсякъде в страната, да ви подкрепя срещу ГЕРБ? Това честно и искрено ли е?", критичен бе лидерът на ГЕРБ, цитиран от "24 часа".


#Бойко Борисов #Васил Терзиев #балотаж #местни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници