Във „Фейсбук" номинираха Борисов за патриарх

Във „Фейсбук" номинираха Борисов за патриарх
С този колаж премиерът Бойко Борисов бе "номиран" за патриарх във "Фейсбук", след като на страницата на jokes.bg, направена като пародия на jobs.bg, се появи обява за работа за патриарх. Снимка: „Фейсбук"
A A+ A++ A

Дали пък няма да изберат него за патриарх, питат във „Фейсбук", показвайки колаж на снимката на министър-председателя Бойко Борисов с патриаршески одежди.

Не е подминат и вицепремиерът Цветан Цветанов, определен за „вицепатриарх", предаде  БГНЕС.

Под мотото „Заедно могат повече" и снимка в църковни одежди и бради, снимки на „бъдещия кандидат за патриарх" предизвикват много закачки и коментари в мрежата.

Сред тях и силно саркастичните: „Той само това не е бил", „Патриарх Борисов, патриарх Български" и други.

От няколко дни „патриарх Борисов" вече има и страница във „Фейсбук" – „Бойко Борисов – Патриарх". В нея обаче засега малцина се осмеляват да се припознаят като негови „последователи", тъй като членовете й са близо 200. Информацията за групата казва, че е „за всички, които вярват в Него" и още, че „Той е Пътят, Истината и Животът".

Иронията с думите Борисови стига до там, че някои от познатите изказвания на премиера вече звучат така: „Неведоми са магистралите Божи", „След като се справих със земните дела, ще трябва да се заема и с божиите дела!".

Шегите в нета стигат до там, че дори и самият избор за патриарх се смесва с ирония, след като на страницата  на jokes.bg, направена като пародия на jobs.bg, има обява за работа  за патриарх.

„Българската православна църква търси да назначи мотивирана личност с опит на позицията патриарх на България", гласи обявата.

Част от основните задължения и отговорности са: да се кръсти правилно (отдесно налево), да умее да избива на песен всеки случайно попаднал му текст, да се облича съгласно стайлинга на БПЦ. Като допълнителни умения са посочени: палене на свещи, ръсене с китка, целуване на кръст и други.

#„Фейсбук" #Бойко Борисов #Цветан Цветанов #министър-председател #министър на вътрешните работи #патриарх #социална мрежа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници