Васил Терзиев: София ще е град на хора с големи мечти и градът ще им помага да ги реализират

Васил Терзиев: София ще е град на хора с големи мечти и градът ще им помага да ги реализират
A A+ A++ A

Новият градоначалник на София - Васил Терзиев, във Фейсбук:

Искам да започна с големи благодарности. Към всеки, който ни гласува доверие. Към всеки, който подкрепи идеята за промяна и вчера, и миналата седмица. Промяната на амбицията, на енергията, която ни движи. Всеки един от вас е причината да вярваме, че в София ни чакат по-добри времена.

Когато на 27 юни стартирахме, обещахме няколко неща. Казахме, че ще се борим за кметското място – изпълнихме го. Поставихме си за цел убедително представяне на кандидатите ни за районните кметове – имаме кметове на 19 района. Обещахме и сериозно представителство в Общинския съвет – имаме колкото втория и третия взети заедно. Трите неща, които обещахме на старта, ги постигнахме. Сега предстои по-трудното – да покажем, че освен да печелим избори, можем и да управлявам прозрачно и достойно. Разбираме колко много очаква всеки от нас. И ще работим мотивирано и отговорно, за да изпълним тези високи очаквания. Ще видите нашето управление – без хора и райони втора ръка, без малки хора. Ние не вярваме в концепцията “малки хора”. Вярваме, че София ще е град на хора с големи мечти и градът ще им помага да ги реализират. Знаем, че няма да е лесно.

Ще имаме няколко принципа. Първият – публичният интерес над всичко. Второто – бизнесът и гражданите ще помагат за вземане на решения, така че да намерим правилното сечение за всички замесени. И ще има активна комуникация, за да може да се знае от всеки един гражданин какво и защо се случва. Няма да бягаме от въпросите – както не го правихме по време на кампанията. Това е важно за нас, за да възстановим доверието. За да повярват гражданите, че общината работи за тях. За да се случи това, ще се борим и с корупцията, и с разхищението – за да може всеки лев да отива за нуждите на гражданите.

И аз, и екипът ми ще работим за всички софиянци. И тези, които ме подкрепиха и за тези, които не го направиха. И тези, които гласуваха, и тези, които не гласуваха. Защото се надявам след четири години, след като видят, че общината я е грижа, да бъдат по-мотивирани да гласуват. Ще служим достойно на всички софиянци.

#Васил Терзиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници