Два кораба се сблъскаха край Шабла, единият избяга

Два кораба се сблъскаха край Шабла, единият избяга
A A+ A++ A

Плаващият под флага на Руската федерация ферибот "Славянин" се е сблъскал тази нощ с друг плавателен съд на 46,6 nm източно от с. Тюленово, община Шабла, съобщи БНР. Два плавателни съда са се сблъскали в Черно море източно от нос Шабла, потвърди за БТА Христо Христов, председател на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.

Инцидентът е станал малко след 2 часа. При сблъсъка няма пострадали хора или разлив на гориво. Нанесени са единствено материални щети върху корабите.

Докладвано е, че инцидентът става с плаващия под флага на Палау кораб за генерални товари NEW RAOUF (IMO: 8342375). Вторият съд е тръгнал от украинското пристанище Измаил с направление Босфора. Не може да се потвърди официално, че това е плавателният съд, участвал в сблъсъка, допълват от първоизточника на новината - специализираният сайт за морско дело Maritime.bg.

Фериботът "Славянин" получава пробойна в левия борд в района на мидела, нахлула е задборна вода и съдът е получил крен от 2 градуса, наводнени са три баластни танка, но машинното отделение не е пострадало.

Взето е решение той да се върне към Варна, където да се извърши инспекция.

"Славянин" плава под флага на Руската федерация. Той превозва газ в жп цистерни от Русия за България, като след престоя си във Варна е потеглил за Кавказ, допълни БНТ.

Корабът, който го е блъснал - NEW RAOUF, плава под флага на Палау. Той е избягал от мястото на инцидента и в момента плава към Босфора, където вече го чакат турските власти.

"Славянин" е потеглил снощи за порт Кавказ, според системата за морски трафик. По неофициална информация цистерните на борда са били пълни, допълва dobrudjabg.

Ферибот "Славянин" (SLAVYANIN, IMO: 8300169) е построен през 1984 г., плава под флага на Руската федерация. Съдът има дължина 150 м., широчина 21 м. и дедуейт 6258 т. Корабът е собственост и се менажира от базираната в Темрюк ANSHIP LLC, според данни на "Equasis".

#Шабла #кораби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници