Кьовеши: Българският офис на европрокуратура може да бъде даден като добър пример

Кьовеши: Българският офис на европрокуратура може да бъде даден като добър пример
A A+ A++ A

Българският офис на европейската прокуратура може да бъде даден като добър пример, заяви европейският главен прокурор Лаура Кьовеши след среща с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. Според Кьовеши у нас са заложени добри стандарти.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел заяви след нейната и на премиера Николай Денков среща с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, че за това правителство борбата с корупцията е върховен приоритет:

"От разговора ни по различните теми разбираме, че България може да бъде държава членка на Европейския съюз, задаваща стандарти. Благодаря ѝ за това силно послание. Това ни натоварва и с още много отговорност да продължим по пътя, по който от ден първи това правителство върви - борба с корупцията, ясна реформа в правосъдната система, конституционни промени".

Помолена да коментар на доклада, според който през бургаската рафинерия "Лукойл" е заобикалял европейските санкции върху руския петрол, Кьовеши заяви:
"В този момент компетенциите ни по темата са много ограничени. В същността на подобни престъпления е контрабандата, където имаме определени правомощия. Имаме няколко случая. За съжаление регламентът на европейската прокуратура се прилага по различен начин в отделните страни членки, затова не можем да прилагаме правомощията си навсякъде, когато става дума за контрабанда".

#Кьовеши #Лаура Кодруца Кьовеши #лаура кьовеши

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници