Осъдиха АПИ на половин милион заради падналата лампа, която уби жена в тунел "Ечемишка"

Осъдиха АПИ на половин милион заради падналата лампа, която уби жена в тунел "Ечемишка"

Pixabay

A A+ A++ A

Осъдиха за почти половин милион лева АПИ заради инцидента от 5 февруари 2017 г. в тунел "Ечемишка", в който след падане на лампа загина жена. Решението на Върховния касационен съд е окончателно, след като делото по случая от 2017 година мина през няколко съдебни инстанции.

Припомняме, че преди седем години лампа се откъсна от тавана на тунела и удари автомобила, в който се е возела 64-годишната Елена Михайлова. Парите са за двете деца и за майката на загиналата – всеки от тях ще получи по 110 000 лв., а на вдовеца на 64-годишната жена ще бъдат дадени 130 хил. лв. Разследването, което да покаже кои са виновниците, не е завършило.

През 2018 г. прокуратурата повдигна шест обвинения, свързани с този случай, две от тях са насочени към различни шефове на АПИ – Лазар Лазаров и Дончо Атанасов. Обвинения имат и служителите на агенцията Илияна Захариева, Георги Златев, Надя Сачанска и Георги Фучеджиев.

Продължават ремонтите на АМ „Хемус” – двата тунела ще бъдат затворени до юли 2024 г. а през това време целият трафик става през тръбите в посока София.


#тунел "Ечемишка" #АПИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници