Нови разкрития за тормозения Илиян от Перник: Изключиха биячките

Нови разкрития за тормозения Илиян от Перник: Изключиха биячките

стоп кадър

A A+ A++ A

Кметът на община Перник Станислав Владимиров посети ПГОТ „Св. Иван Рилски“, за да се срещне с Илиян и неговия баща, както и с ръководството на училището.

Момчето, което е със специални потребности, бе тормозен от агресивни момичета, които му биеха шамари и снимаха с телефон.

По време на разговора между кмета Владимиров и учениците от класа на Илиян, стана ясно, че Илиян се обучава в приятелска и подкрепяща среда от страна на неговите съученици, които изцяло го подкрепят след случката в неделя. Даже съучениците му са били готови на саморазправа, ако институциите не са се намесили.

След като снощи изгледа клипа с насилие, кметът на Перник, който днес посети класа на пострадалото момче, благодари лично на съучениците му, че са създали приятелска среда в класа и показа пълна подкрепа зад Илиян.

Илиян е изключително чувствителен и много раним.

Кметът заяви пред тях, че емпатията и добротата трябва да бъдат водещи в отношенията между младите хора.

По-късно Илиян и баща му бяха поканени от Станислав Владимиров в кабинета му в Община Перник, където поговориха за интересите на момчето, което се интересува от спорт.

До дни Община Перник ще подари спортен комплект на Миньор на Илиян.

„В последните години перничани показваме изключителна нетърпимост към подобен тип действия, особено когато става въпрос за дете със специални образователни потребности. Днес в двете училища, в които учат момичетата ще бъдат проведени и педагогически съвети и ще бъдат взети решителни мерки, защото към такъв тип инциденти трябва да проявяваме нулева толерантност.

Перник ще бъде спокоен и уютен град, такъв какъвто перничани го виждаме в мечтите си и няма да търпим подобно поведение“, каза кмета Владимиров.

Със случая вече се занимават полицията, детска педагогическа стая, местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Отдел Закрила на детето.

По информация на ZaPernik.com, биячката вече е изключена от 6-то училище и преместена в град Радомир, а момичето, което се смее в клипа ще бъде изключена от 7-мо училище.

Междувременно стана ясно, че Районната прокуратура в Перник е възложила проверка по прокурорска преписка, образувана след самосезиране по информация в медии за извършено престъпление. В нея се съдържат данни за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди над дете.

Наблюдаващият прокурор разпореди на полицейския орган да установи самоличността на лицето, нанасящо удари, което следва да даде пълни обяснения за случая, съобщиха от прокуратурата.

В хода на проверката трябва да се установят всички очевидци на деянието, включително и лицето, заснело видеоклип със сцени на насилие, като им се снемат пълни и изчерпателни обяснения във връзка с деянието.

Предстои да бъдат изискани документи, в това число от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за образувани възпитателни дела и респективно дали са наложени възпитателни мерки, както и от съответното учебно заведение.

Проверката ще бъде извършена в най-кратък срок под непосредственото ръководство на наблюдаващия прокурор.

Пред камерата на България Он Ер бащата на битото момче заяви, че когато го е попитал защо е насинен, той казал, че се е ударил в стълб.

„На другия ден класната на Илиянчо ми се обади и ми каза, че има един клип за мен и дали искам да ми го прати, че Илиянчо е пребит от едно момиче. Идваше ми да се разплача.

После си призна. Нищо не ми е разказал. Каза ми: „Налетяха ми три момчета и три момичета и започнаха да ме бият“. Не е могъл да се защити по никакъв начин“, разказа бащата.

#Перник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници