Съпругът ви не печели достатъчно: 3 признака, че вие сте виновни за това

Съпругът ви не печели достатъчно: 3 признака, че вие сте виновни за това

pixabay

A A+ A++ A

Жените, които упрекват съпруга си, че не носи достатъчно пари вкъщи, обикновено не се опитват да погледнат на ситуацията от другата страна. Всъщност, има 3 очевидни признака, че точно и само вие сте виновни, че съпругът ви печели малко.

За съжаление, финансовото състояние на повечето хора не винаги ги устройва. Представителите на така наречената „средна класа“ не са толкова много, колкото твърди статистиката и честно казано, те не винаги имат достатъчно пари. Можете да подобрите финансовото си състояние по различни начини: да започнете собствен бизнес, да забогатеете, като работите „за някой друг“ или да инвестирате парите си изгодно.

Но всички тези методи са добри, ако живеете сами. Когато имате семейство, отговорността се увеличава и рисковите схеми за печелене вече не могат да се използват. За да принудят съпруга си да печели повече, някои жени започват да „му пилят на главата“ ден и нощ.

Този подход понякога носи резултати, но съвсем не е това, което жената очаква: мъжът става затворен и раздразнителен, остава на работа до късно (съвсем не защото му помага да печели повече - той просто не иска да се прибира вкъщи) и дори може да си хване любовница.
Разбира се, понякога причината за ниските доходи всъщност е мързелът на съпруга, но съпругата му също е виновна за това.

Ето три признака, които показват: причината, поради която човек печели малко, е в неговия партньор в живота.

Не подкрепяте съпруга си
Подкрепата на близките е точно това, от което човек има нужда, независимо какво планира да прави. Мъжете, които са подкрепяни от половинките си вярват, че са способни да преместят планини. И обратно - тези, които ежедневно се заяждат с мъжете си срещат само студенина и безразличие. Ако изобщо не държите на съпруга си, не трябва да се учудвате, че той печели много малко, въпреки че постоянно остава до късно на работа. Най-вероятно вече си е намерил забавление другаде или просто не иска да се върне у дома, където недоволната му съпруга го чака за нов скандал.

Харчите твърде много пари и не знаете как да живеете според възможностите си
Дори доходът на милиардер може да не е достатъчен, ако съпругата е истинска прахосница.
Какъв е смисълът съпругът ви да печели много, ако можете лесно да похарчите месечния му доход за най-различни глупости Въпреки това, не се отчайвайте: не винаги харчещите са виновни за харченето на толкова много пари. В много отношения те са принудени да правят това от търговците: те измислят трикове, които принуждават хората да купуват нещо, от което всъщност не се нуждаят. Внимателно проучете нашата статия, научете за триковете, до които прибягват хитрите продавачи и търговци, и не се привързвайте повече към тях: вероятно дори само с това ще можете да спестите лъвския дял от средствата от семейния бюджет.

Между другото, невъзможността да живеете според възможностите си е само една от трите неочевидни причини, които всъщност разрушават брака ви. Ако семейството ви е скъпо, тогава определено трябва да се научите да харчите пари по-рационално и дори да спестявате: например, да намерите стоки по-евтини и с по-добро качество, да се научите да консумирате храната рационално и да не изхвърляте.

Не гледате реално на нещата
Колкото и силни да са вашите мисли и желания, все пак трябва да погледнете реалистично на нещата: ако вие и вашият съпруг живеете в малък град, където средната заплата не е висока, не можете да очаквате милиони от съпруга си. По-добре е да приемете факта, че парите не могат да дойдат от само себе си. Ако наистина се тревожите за сегашното си финансово състояние и сте готови да направите определени жертви и рискове, за да го подобрите, струва си да поговорите сериозно с половинката си.

Причината за ниските доходи на мъжа не винаги е неподходящо работно място или мързел: в някои случаи съпругата е виновна, че мъжът печели малко. Може дори да й се струва, че постъпва правилно и мотивира мъжа, но в действителност това не е така: огорчен и раздразнен от факта, че тя постоянно мърмори, той едва ли ще бъде вдъхновен да печели повече.

#пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници