Ледени пързалки 2023 - къде и кога отварят ОБНОВЯВА СЕ

Ледени пързалки 2023 - къде и кога отварят ОБНОВЯВА СЕ

фейсбук

A A+ A++ A

Коледните празници идват, а с тях и отварянето на редица коледни базари и ледени пързалки. Ето къде и кога може да се насладите на ледените забавления:

СОФИЯ

  • Ледена пързалка „Славия“

Ледена пързалка "Славия" разполага с капацитет от 2000 седящи места и е част от Спортен комплекс „Славия. Леденото поле е със стандартни размери – 30 на 60 метра, което позволява провеждане на национални и международни състезания по хокей на лед, фигурно пързаляне и шорттрек . В магазина на комплекса можете да намерите специализирана висококачествена хокейна екипировка, кънки за лед, инлайн хокей, кънки и аксесоари за фигурно пързаляне. На територията на стадиона има 12 модерно оборудвани съблекални, които са удобно свързани с леденото поле. За желаещите да практикуват пързалянето с кънки за удоволствие има часове за свободна пързалка. Свободните пързалки са сряда и петък от 19:00 до 20:30 и събота и неделя от 11:30 до 13:00 и от 17:00 до 18:30 часа.
Всяка събота на вечерната пързалка се разиграва томбола с много награди. За доброто настроение на посетителите се грижи диджей. Всеки може да си поръча песен директно на фейсбук страницата на ледена пързалка “Славия“ и дисководещият ще му я осигури. Ледените спортове на ледена пързалка “Славия“ са разнообразни и съобразени с времето и възможностите на всички трениращи. В новите зали могат да тренират различни по обем групи в зависимост от вида спорт и броя на желаещите.

  • Ледена пързалка „Ариана“

Ледената пързалка се намира на езерото „Ариана“ в Борисова градина, покрита е с шатра и работи денонощно. Разположена е на от 1400 кв.м. и една от най-големите открити ледени пързалки в Европа. Предлага отлични условия , много забавления и приятни изненади за всички любители на зимните кънки. Работи през студените месеци на годината.

  • Юнак

Ледената пързалка на столичния стадион "Юнак" отваря на 1 декември, петък, от 10 часа.За 2 декември, събота, посещенията ще са безплатни в часовете между 12:00 и 20:00. Пързалката ще работи седем дни в седмицата от 10:00 до 23:20. И през този сезон ще се приемат карти MultiSport.

Остават безплатните входове за деца до 13 години в работните дни за сесиите от 10:00 и от 14:00. Предлага се и пакет "Семейство и приятели", с който шестима души влизат на цената на пет билета. Специална програма "Малки герои на лед” осигурява безплатен достъп на деца с увреждания и придружител.

Входът с кънки под наем е 15 лева, а със собствени - 13 лева. Деца под 3 г. влизат безплатно.

  • Леден парк

В средата на месеца най-голямата пързалка на Балканите ще приема посетители за втори път у нас. ICE PARK София ще се намира пред Паметника на Съветската армия, но този път ще бъде по-различен от миналогодишния, обещават организаторите. През този зимен сезон пързалката ще работи на три етапа. Първият етап включва: ледено поле с площ 595 кв.м и дължина на алеите 200 м. Тя ще радва жителите на града до края на февруари 2024 г.

РУСЕ
Ледената пързалка в Русе вече е готова, но вероятно няма да отвори врати в събота, 11 ноември, както е по график, заради топлото време. Това обясни за Кунчо Кунчев, директор на „Общински пазари“.

Общинското дружество и тази година ще стопанисва атракциона. Ако максималната дневна температура е под 15 градуса, няма опасност ледът да се разтопи, уточни Кунчев. Затова и това е максималната изискуема температура да започне заледяването на терена.

Пързалката ще работи до 15 януари, но ако отвори по-късно от предвиденото, може да продължи и до края на януари догодина.

Що се отнася до цените, то тази година няма да има такса кънки, както бе досега. Цената за един час пързаляне на лед ще е 10 лева и за деца, и за възрастни.

Пингвините ще струват 5 лв., а група от 6 човека ще може да си купи билет за по 7 лева на човек.

Абонаментите пък, които включват 10 часа на леда, ще са 60 лева.

А ако пък фирма или частно събитие иска забавления на леда, може да са общо до 50 човека, сумата е 400 лева за час.

Но приятните изненади не свършват само с ледената пързалка – до терена ще има Леден парк, в който ще има атракциони за деца, ще се предлага вкусна храна, греяно вино, скара, ще има и павилиони за коледна украса и подаръци. Тези забавления са към пързалката, а не са част от традиционния Коледен базар, поясни Кунчев.

Освен това по Коледа ще има Дядо Коледа, както и рамка за снимки, за да може малчуганите да се снимат с белобрадия старец, който на 25 декември ще им раздава подаръци.

Пощенска кутия пък ще приема писмата на русенчетата с техните желания. Безплатни пликове и бланки ще се раздават на гишето за билети за пързалката, разкри още Кунчо Кунчев.

ВАРНА

УНИКАЛЕН КОЛЕДЕН ПАЗАР ОТВАРЯ ВРАТИ ЗА НИКУЛДЕН ДО МОРСКА ГАРА. Той ще примамва с вкуснотии, музика на открита сцена и огромна ледена пързалка.

ШУМЕН

Коледен базар и ледена пързалка ще донесат празничния дух в Шумен. В дните от 1 декември до 7 януари догодина на паркинга на „Арена Шумен“ жители и гости на града ще имат възможност да се потопят в уютната атмосфера на красиви декори и добро настроение.

Най-вълшебното време от година ще изненада шуменци с разнообразие от традиционна скара със зимни мезета, греяно вино с аромат на канела, коледни сладки и ръчно изработени подаръчета.

Детски кът с атракциони и игри, както и специален макет, пресъздаващ сцената на Рождество Христово ще веселят най-малките.

ПЛОВДИВ

Тази зима ледена пързалка в центъра на Пловдив ще има. Това стана ясно от първия брифинг на новия кмет Костадин Димитров, който отдели голяма част от него именно на начина, по който градът ще изглежда за коледно-новогодишните празници. Градоначалникът подчерта, че за да бъде изградено съоръжението за пързаляне с кънки трябва да бъдат спазени определени условия, от които той няма да отстъпи.

“ Трябва да има застраховка на площада за 100 хиляди лева. Дори една плочка да бъде размърдана или счупена, фирмата повече няма да бъде допусната да изгражда такова съоръжение в Пловдив. Всичко по него трябва да бъдат пренесено на ръка, както и да има допълнителна изолация. Това са условията, които сме поставили“, подчерта Костадин Димитров. И добави, че е имало идея пързалката тази зима да е на площада пред Братската могила, но там няма необходимите условия.

Той уточни, че пловдивчани ще имат възможността да се пързалят през зимата, но следва фирмата, която изгради и предните площадки, да поеме въпросните ангажименти към градската управа. Припомняме, че миналата година пързалка нямаше, тъй като поминалия сезон съоръжението причини големи щети по новия централен градски площад.

Кметът съобщи още, че коледно настроение ще има във всички пловдивски квартали- елхи ще светнат и в шестте градски района. Вече се работи по изграждането на голямото изкуствено коледно дърво на площада. Елхата ще е близо 13 метра висока, а светлините й ще бъдат запалени тържествено на 1 декември.

РАКИТОВО
В дните преди Kоледните и Новогодишни празници Община Ямбол организира традиционния Коледен базар, който ще се проведе в Градския парк в периода 18 - 31 декември 2023 година. Целта е да се предостави на жителите и гостите на града възможност за празнична търговия и забавления.

Желаещите да участват в базара следва да подадат заявление за издаване на разрешение в Центъра за административно обслужване в сградата на Община Ямбол от 08:00 часа на 24.11.2023 г. до 16:00 часа на 29.11.2023 г. Всеки участник може да кандидатства само за една позиция за целия период на базара. Определянето на местата се извършва от комисия, чрез теглене на жребий, между всички подали повече от едно заявление за определена позиция.

Жребият ще се проведе на 01.12.2023 г. от 10:00 ч. в зала №100 на партерния етаж в сградата на Общината, по реда на позициите по схемата. Допуснатите до участие в жребия могат да присъстват лично или чрез упълномощен от тях представител. За всички незаети позиции ще се проведе повторен жребий на 04.12.2023 г. от 14:00 ч. в същата зала.

В базара имат възможност да участват стопански субекти с действащ статут - ЕТ, ЮЛ, регистрирани земеделски производители, занаятчии и художници. За извършване на търговия с хранителни стоки участниците следва да са регистрирани по реда на Закона за храните в ОДБХ – Ямбол.

Видовете преместваеми обекти, които ще могат да бъдат използвани, са скара и маси за консумация, машина за понички, палачинки, детско атракционно съоръжение – въртележка и бели шатри.

Могат да се предлагат стоки с подаръчен характер, свързани с коледните и новогодишни празници, украса, картини, играчки, сувенири, сурвакници, балони и картички, хлебни и сладкарски изделия, месни и млечни продукти, пакетирани и насипни шоколадови изделия, бонбони, ядки, плодове, мед и пчелни продукти, вино.

ВРАЦА

За поредна година коледно-новогодишните празници във Враца ще бъдат отбелязани с богата културна програма. Инициативите стартират със запалването на светлините на коледната елха на площад „Христо Ботев“. Събитието ще се проведе на 29 ноември от 17:00 часа.

На 5 декември ще бъде открито любимото съоръжение на врачани – ледената пързалка, а през целия месец на атракциона ще бъдат организирани демонстрации и уроци по фигурно пързаляне, хокей на лед и тематични игри. И тази година в културната програма са включени традиционните за града събития като: Никулденския базар за шарани и курбан за здраве, Празник на врачанските вина, ракии и мезета, Коледарско шествие, коледни работилници, куклен театър, щафетни игри и концерти на открито.

По време на коледно-новогодишните празници на откритата сцена ще се изявят най-малките жители на нашия град. Концертите на детските ясли и градини, както и на учебните заведения ще се провеждат в дните 15,18 и 20 декември на централния площад. В деня на Рождество е предвиден концерт с участието на популярния изпълнител Райко Кирилов. На 26 декември, за втора поредна година, ще бъде отбелязан Денят на бащата. Програмата включва много забавни игри, работилници и хоротека. По традиция Община Враца организира посрещането на Новата 2024 година на площад „Христо Ботев“, където в полунощ ще започне празничен концерт. Поради големият интерес към предходното издание на Сурвакарския празник и в тазгодишната културна програма е включено отбелязването на Васильовден и конкурс за сурвачки.

Местната администрация организира и Коледен базар за всички жители и гости на града. В къщичките на площада десетки търговци и производители от региона и страната ще предлагат своята продукция. За посетителите на Коледния базар ще бъдат обособени кътове за снимки, а за малчуганите – коледен карусен и виенско колело.

СЛИВЕН

Ледената пързалка в Сливен е вече монтирана и очаква своите посетители от 2 декември /събота/.

Съоръжението ще работи ежедневно на шест сесии:

от 9.30 до 11; от 11.30 до 13; от 13.30 до 15; от 16 до 17.30; от 18.30 до 20 и от 21 до 22.30 часа.

Таксата за вход представлява наем за кънки и е в размер на 8 лева за едно сесия с продължителност час и половина. Всички, които притежават собствени кънки, могат да използват пързалката безплатно. Безплатен е и входът за посетители над 60 години.

Предвидена е и програма за официално откриване на пързалката, което ще се състои на 3 декември, неделя. От 9 часа можете да наблюдавате хокеен мач между ветераните майстори от спортен клуб „Химик“-Стара Загора и отбор от млади таланти от Сливен.

На сесиите от 13.30 и от 16 часа децата-състезатели от спортен клуб по фигурно пързаляне „Ледени искри“-София ще бъдат на леда заедно с посетителите. Целта е да покажат нагледно различни техники на каране на кънки. От 18 часа започва леденото им шоу.

ГОРНА ОРЯХОВИЦА

Ледената пързалка, която преди години слагаха в кв. „Пролет“, този път ще бъде монтирана на пл. „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Пързалката не бе ползвана 3 г. – първо заради ковид ограниченията, а после заради високите температури. Тази година обаче тя ще бъде централна точка, около която ще се случи веселбата по запалването на коледните светлини в града.

Програмата все още се доуточнява. На този етап планът е на 5 декември пред кафе „Галерия“ да се открие Коледна поща с участието на мажоретките и вокален състав „Весело звънче“ от ОУ „Иван Вазов“. Най-нетърпеливите хлапета ще могат да пуснат своите писма до Дядо Коледа в горнооряховския клон на пощата, която е свързана директно с Лапландия. Пуснатите тук писма стигат най-бързо до изпълнителя на желания.

Самият той се очаква да бъде в Горна Оряховица още на следващия ден. На 6 декември от 17 часа на площад „Георги Измирлиев“ започва „Коледно веселие“, чиято кулминация ще бъде запалването на празничните светлини в града и пристигането на белобрадия с подаръците. Празничното настроение ще дойде с изпълненията на „Джуниър бенд“ от СУ „Емилиян Станев“ - Велико Търново, мажоретен състав „Българче“ от ОУ „Иван Вазов“, коледари от ДГ „Щастливо детство“. Да има огнено шоу и още изненади, преди на площада да се появи Дядо Коледа с подаръците, плануват организаторите, като си запазват правото на промени.

marmary home
Всичко това, за разлика от предишни години, няма да се развива пред Общината, а насред площада, където ще бъде и коледната елха. Няма да се издига изкуствено дърво, а ще се украси най-пищния бор на площада.

#ледена пързалка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници