Стойнев: В държавата цари добре организиран хаос, министрите не знаят какво да правят

Стойнев:  В държавата цари добре организиран хаос, министрите не знаят какво да правят

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

"В момента политическата ситуация е един добре организиран хаос. Ние нямаме център, който да управлява страната. Няма и политики, които да се изготвят с ясно послание. Няма приоритети и цели. Дефакто не знаем кой управлява държавата. Убеден съм, че и на 10 министъра не може да се кажат имената, защото тези хора не знаят каква политика да правят и как да комуникират с обществото. Не знаем и кой ги назначава. От вчера стана ясно, че министъра на вътрешните работи не е кандидатура на ПП-ДБ, а се пази от ГЕРБ и ДПС. В същия момент в Комисията по европейски въпроси министъра на вътрешните работи заедно с главния секретар възхваляваха нашите усилия за Шенген и бяха аплодирани от Кирил Петков, след което знаете какво се случи. А на следващия ден се искаше оставката на министъра на вътрешните работи, но не и на главния секретар. Явно той е назначен от друг и на него не трябва да му се иска оставката". Това заяви депутатът от БСП Драгомир Стойнев в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

"Министрите не знаят какво точно трябва да правят и каква политика да водят. Ние нямаме център, който да управлява страната. Няма и политики, които да се изготвят с ясно послание. Този хаос е изключително притеснителен."

Според Стойнев България не може да се съгласява с всяко едно желание на нашите европартньори.

"Основната цел на това правителство, когато се изготвят законите не е те да служат на българските граждани, а да се вземат едни пари от Плана за възстановяване и устойчивост."

По отношение на отмяната на дерогацията депутатът от БСП заяви, че от ПП са прави.

"Ние от БСП предлагаме да се назначи особен управител в Лукойл. Този екип да управлява предприятието и да се види дали има злоупотреби и изтичане на средства. Ние друг нефт на този етап и толкова бързо няма откъде да си доставим. Ако ГЕРБ не бяха спрели проекта Бургас-Александруполис - тогава разбирам. Но сега ние трябва да чакаме 20 дни на Босфора, за да има танкери, които да минат."

"Когато България стана член на ЕС - имаше тройна коалиция начело с БСП. Рамката ние вече я имаме, но в нея не означава, че не можем да защитаваме националните си приоритети и цели. Ние сме пробългарска партия. Разбира се, че няма да подкрепяме режими, които злоупотребяват със своята сила и мощ. В същото време не искаме да бъдем пионки, които изпълняват чужди интереси. Важно е да има правителство, което може да каже не, когато се нарушават националните интереси", допълни той.



#Драгомир Стойнев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници