ТОЛ камерите вече снимат за скорост! Не само по магистралите, а навсякъде

ТОЛ камерите вече снимат за скорост! Не само по магистралите, а навсякъде
A A+ A++ A

ТОЛ системата вече отчита средната скорост на движение не само по магистралите, а и по останалите републикански пътища. Довършва се сертифицирането й за тази цел от Института по метрология. Необходими са и промени в Закона за движение по пътищата.

ТОЛ камерите вече снимат и за превишена скорост. Министерството на вътрешните работи, агенция "Митници" и Националната агенция по приходите вече разполагат с данните от тол системата, обясни Георги Темелков, директор на националното тол управление.

"В момента текат тестове на самите устройства - специални камери, които се подлагат на различни температурни амплитуди от минус 40 до плюс 40 градуса с електромагнитни импулси за устойчивост на самата техника. След което предстои да се промени Закона за движение по пътищата, да се вкара понятието средна скорост, а и начинът, по който ще бъдат измервани и правоприлагани съответно ползвателите на пътната мрежа. Както даваме информация и за общодопустима товарна маса, която считаме, за съжаление, тенденция в доста негативни отношения, защото се кара масово с претоварване. Целта е просто да приведем по-висок санкционен режим, за да има някакво по-високо възпитание на водачите и контрол на пътния трафик", коментира Темелков.

Очаква се системата да заработи до 4 месеца.

#камери #камери за наблюдение #ТОЛ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници