Н. Пр. Г-жа Брандуша Предеску: Дунав мост 3 има пълната подкрепа на ЕК

Н. Пр. Г-жа Брандуша Предеску: Дунав мост 3 има пълната подкрепа на ЕК
A A+ A++ A

В понеделник в хотел Хаят Риджънси София, по време на събитието, посветено на Националния празник на северната ни съседка, посланикът на Румъния в Република България Н. Пр. Г-жа Брандуша Предеску зарадва гостите, като сподели вълнуваща новина: над река Дунав ще бъде построен трети мост между двете страни.

Посланикът заяви, че се радва да сподели това важно за двете страни развитие и добави, че проектът има пълната подкрепа на Европейската комисия.

Голям интерес предизвика приемът по случай Националния празник на Румъния. Сред присъстващите се откроиха новоизбраният кмет на София г-н Васил Терзиев, министърът на финансите г-н Асен Василев, както и висши служители, представляващи българското и румънското правителство, военни, религиозни, неправителствени организации и други.

В знак на топлите отношения и приятелство между двете страни посланикът на Румъния покани министър-председателя на България на сцената. С кратко слово българският премиер поздрави присъстващите и потвърди отличните контакти и сътрудничество между двете страни на всички нива.

Посланик Предеску и министър-председателят Денков единодушно потвърдиха пълната готовност на двете страни да се присъединят към Шенгенското пространство.

На внимателно подготвените щандове гостите имаха възможност да опитат продукти, произведени в Румъния, които предстои да бъдат предлагани чрез дистрибуторски канали в България, и да научат интересни факти за северната ни съседка.

#Румъния #"Дунав мост" #посланик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници