Нинова: БСП няма да прати покана на "Левицата" за участие в новото ляво обединение

Нинова: БСП няма да прати покана на "Левицата" за участие в новото ляво обединение
A A+ A++ A

„БСП няма да покани за участие „Левицата!“ в новото обединение, което планира да създаде с партии от левия спектър, център и патриотични организации“, каза в Плевен лидерът на социалистическата партия Корнелия Ниновау информира БТА. Нинова посочи като основен аргумент това, че по време на местните избори на много места „Левицата“ „грубо игра срещу БСП, използваше наши членове за свои паралелни кандидати, разцепваше структури, посланията на кампанията им бяха отправени единствено и само срещу БСП, а не срещу модела „ГЕРБ“ или друг политически опонент. Няма как да си сътрудничим“. Нинова коментира и позицията на Партията на европейските социалисти (ПЕС) по повод планираното обединение и определи като фалшива новина твърдението, че в съюза ще присъства партия „Атака“.

„Не чухме ПЕС да реагира, когато правителството на Сергей Станишев управляваше с „Атака“ и със „златния пръст“ на Волен Сидеров. Очаквам най-малко корекция в това изказване. Втората партия, която се споменава и затова ни критикуват, е на Николай Малинов, а той също не е поканен в този съюз, не е присъствал и идея не сме имали за това“, добави Нинова.

Според Нинова напускането на заседанието на ОССЕ от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел е „излишна демонстрация“.

Корнелия Нинова откри в Плевен днес регионална среща с новоизбраните кметове и общински съветници от партията в областите Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Враца, Монтана и Видин. Сред участниците са членове на Изпълнителното бюро, народни представители от „БСП за България“, областни и общински председатели, координатори.

# Корнелия Нинова #Корнелия Нинова - БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »