Делян Добрев: От турското робство насам не е теглен толкова голям външен дълг

Делян Добрев: От турското робство насам не е теглен толкова голям външен дълг

Стоп кадър/ФБ/Бойко Борисов

A A+ A++ A

Ние подкрепяме настоящото правителство, но по два основни въпроса аз съм против. Няма да подкрепя бюджета и смятам, че няма нищо евроатлантическо в това да подкрепяме „Лукойл" и да купуваме толкова голямо количество руски петрол. Това заяви шефът на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев пред участниците н Националната зимна академия на младежкия ГЕРБ в Сливен.

От Освобождението на България от турско робство досега е теглен външен дълг в определени размери. Но откакто Промяната е на власт е теглен повече външен дълг, посочи Добрев. „Със заеми никой не е станал богат. Това не е устойчива политика, защото когато теглиш дълг, той се плаща от твоите деца и внуци", каза Добрев.

Според него не е имало необходимост от чак такива външни дългове и причината в момента икономисти от ДБ да приказват, че това било много хубаво е, че просто се хипнотизирали от Асен Василев. "Вие знаете как той не мига като говори. Ще трябва на тези колеги да им леем куршум, защото такава масова хипноза не е имало досега в парламента", каза Добрев пред младежите от ГЕРБ.

Той подчерта, че когато на власт са били ГЕРБ, в България са внасяни по около 15 милиона барела руски нефт. Сега се внасят по 45 млн. годишно. България се е превърнала в четвъртия най-голям вносител на руски нефт в света, каза Добрев.

Владислав Горанов добави към критиките на Добрев и това, че правителството на ПП-ДБ - настоящото и предходното, са изоставили градената с години политика на предпазливост в публичните финанси.


#Делян Добрев #външен дълг #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници