Дете падна в ледените води на Гребния канал в Пловдив, няколко души се хвърлиха да го вадят, охранители спасиха всички тях

Дете падна в ледените води на Гребния канал в Пловдив, няколко души се хвърлиха да го вадят, охранители спасиха всички тях

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Истински шок преживя майка с 6-годишно момченце в Пловдив, след като двамата паднали в ледените води на Гребния канал в града през уикенда. За щастие в този момент наблизо се разхождало семейство с бебе. Бащата реагирал мигновено и влязъл във водата, за да спаси майката и малкото дете. За инцидента разказа свидетел на случилото се в социалните мрежи.

„Всичко стана за секунди. Детето тичаше напред и падна във водата. Майката започна да пищи. Наблизо имаше мъж, който веднага скочи да извади детето. Жената обаче също се подхлъзна и падна във водата. На помощ се притече и друг човек, който при опита си да помогне, също падна във водата. Така се оказахме с четирима души за спасяване”, разказа в ефира на НОВА охранителят Васил Лесев.

Той и колегата му веднага се отзовали и извадили хората от студената вода. „Разминаха се само с уплах. Бяха и измръзнали. Не се наложи да се вика линейка, тъй като всички бяха с автомобили и веднага влязоха в тях на топло”, допълни охранителят Валентин Стоименов.

Това не е първият подобен случай в същия ден. „Към 1.45 ч. през нощта охранител забеляза двама от трима разхождащи се младежи на Гребния канал да падат във водата. Наши спасители са се притекли на помощ. Хората са извадени веднага от водата. Извикани са полиция, линейка и Гражданска защита. Около случая обаче не се разшумя, защото не е имало свидетели. Но това не е прецедент”, подчерта Димитър Палашев, директор на ОП "Общинска охрана" - Пловдив.


#Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници